Özelleştirme İdaresi'ne alınmayan CHP'li Ağbaba kapıya tırmandı

Yozgat ve Çorum’un şeker ihaleleri başladı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na giden CHP Milletvekilleri açıklama yapmak istedi. Arbedenin ardından bahçeye giren vekilleri basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi süreci devam ediyor. Özelleştirilecek 13 fabrikadan olan Yozgat ve Çorum’un ihalesinin başladığı sırada CHP Milletvekilleri Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı hizmet binasının önüne geldi. Burada basın açıklaması yapmak isteyen milletvekilleri önce bina bahçesine alınmadı.

CHP'Lİ AĞABABA KAPIYA TIRMANDI

Kapıların kilitlenmesine CHP Milletvekilleri tepki gösterdi. Kapının açılmaması üzerine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba kapıyı tırmanarak bahçeye girmeye çalıştı. Bunun üzerine çıkan arbede sırasında kapı açıldı. CHP PM üyesi Yıldırım Kaya Milletvekillerinin içeriye alınmamasına tepki gösterdi. Yıldırım ve güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

CHP heyeti Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Veli Ağbaba’nın okuduğu açıklamada üç talep vurgulandı. Heyet, özelleştirmeler derhal durdurulmasını, nişasta bazlı şeker kotasının sıfıra indirilmesini ve şeker fabrikalarında çalışan taşeron işçilerin haklarının verilmesini istedi.

Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları satıldıÇorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları satıldı

Ağbaba şöyle devam etti; “Bu fabrikanın satış talebi işçilerden gelmemiştir. Sömürmek isteyen küresel güçlerden gelmiştir. Bizler vatanımızın sömürgeleştirilmesine karşıyız. Bizler sömürgecilere karşı topla tüfekle direnenlerin torunlarıyız.Satıcılar size sesleniyoruz, bu fabrikaların kimsenin malı değildir. Bu fabrikalarımız atalarınızdan miras çocuklarımıza emanettir. Alıcılar, bu fabrikaları kimileriniz kendi, kimileriniz yabancılara satmak için alıyor. Saray düzeni yıkıldığında bu fabrikalar halka verilecektir. Saraylarda keyif çatanlar sizleri suçluyoruz. Suçlusunuz suç işliyorsunuz.Sizler iki şeker fabrikasını değil vatanı satıyorsunuz. Şeker vatandır vatan satılamaz.”

CHP Milletvekili Veli Ağbaba ihalenin yapıldığı salona çıkmayacaklarını belirterek, “ Bu kepazeliğe tanıklık etmeyeceğiz” dedi. CHP heyeti açıklamanın ardından bina önünden ayrıldı. Ağbaba’nın kapı önünde açıklama yaptığı sırada ihalenin yapıldığı bina içerisinde olan bazı basın kuruluşu çalışanları özel güvenlik tarafından dışarıya çıkarılmadı.