'Açıklama yapılana kadar eyleme devam edeceğiz'

Bağlar Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler oturma eylemi başlattı. Dün başlayan eylemi bugün engellenen işçiler, kendilerine bir açıklama yapılıncaya kadar eyleme devam edeceklerini söylediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçme şansı doğan taşeron işçiler, bu haktan yararlanmak için çalıştıkları kuruma başvuruda bulundu. Ancak Diyarbakır’daki belediyelerde çalışan 722 işçi güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Bunlardan 255’i Bağlar Belediyesi’nin değişik birimlerinde çalışan işçilerdi.

İşçilerin çıkarılmasına güvenlik soruşturması gerekçe gösterilmişti. Ancak savcılık ve valiliğe başvuran işçiler, haklarında soruşturma ya da adil sicil kaydı bulunmadığını öğrendi. Bunun üzerine işçiler, işe geri alınmak için Bağlar Belediyesi’nin önünde oturma eylemi başlattı.

Dün sabah saatlerinde başlayan eylemle ilgili Bağlar Belediyesi’nden herhangi bir açıklama yapılmadı ve işçilerin eylemine bir müdahalede bulunulmadı. CHP Diyarbakır İl Örgütü’nden bir heyet, işçilere destek ziyaretinde bulundu. Eylemdeki işçiler, CHP’li milletvekillerinin de pazartesi günü destek ziyaretinde bulunacağını belirttiler.

Belediye bahçesinde oturma eylemini bugünde sürdüren işçiler polis müdahale etti. Belediye binasının etrafında önlem alan polis, eylem yapan işçilerle görüştü. OHAL gerekçesiyle açık alanda eylem yapılamayacağını bildiren polisler, işçilere kapalı mekanda eylem yapabileceklerini söyledi. Polisler ile işçiler arasında görüşme sonuç vermeyince işçiler dağılmak zorunda kaldı.

‘PAZARTESİ DAHA KALABALIK GELECEĞİZ’

Hebun Aydemir

İki yıldır Bağlar Belediyesi temizlik biriminde çalıştığını ve gerekçe gösterilmeden işten atıldığını belirten Hebun Aydemir, Valilik talimatıyla eylemlerine izin vermeyen polisin tutumunu kınadığını söyledi. Belediyenin bahçesinde sessizce oturduklarını ve bir açıklama beklediklerini söyleyen Aydemir, “Yetkililerin bize bir açıklama yapmasını hak ediyoruz. Güvenlik gerekçesiyle işten çıkarıldığımızı söylüyorlar ama ne Savcılıkta ne de Valilikte bir kaydımız yok. Bağlar Belediyesi’nde çalışan 255 işçi aileleriyle birlikte mağdur edildi ama kimse bunun nedeniyle ilgili tatmin edici bilgi vermiyor” dedi.

Polisin ısrarlı tutumu nedeniyle eylemi bitirdiklerini ifade eden Hebun Aydemir, “Pazartesi günü daha kalabalık geleceğiz. Ailelerimizle birlikte burada olacağız. Haklarımızı istiyoruz. Bundan sonra eylemi gece de sürdürmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.