Rusya: Gerekirse Akkuyu'yu tek başımıza yaparız

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Akkuyu Nükleer Santrali için yatırımcı bulunmadığı takdirde "tek başımıza yaparız" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, "Yatırımcı bulunmazsa Akkuyu'yu tek başımıza yaparız" açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Mersin'e yapılan Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli Beştepe'den yapılan törenle atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı açıklamada, "Bugün gerek ülkemizin kalkınması gerekse Rusya Federasyonu ile enerji işbirliğimiz adına tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk reaktörünün 2023 yılında devreye alınmasıyla Türkiye'de nükleer enerji kullanan ülkeler ailesine dahil olmuş olacaktır. Böylece Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılını enerji alanında da tarihi bir eserle taçlandırmış olacağız. Akkuyu tüm üniteleriyle devreye girdiğinde, tek başına ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayabilecektir. Böylece, halen ağırlıklı olarak petrol, doğalgaz ve kömüre dayanan enerji sepetimizi daha sağlıklı hale getirmiş olacağız" demişti. (HABER MERKEZİ)