Park 24 yıl ceza aldı

Eski Güney Kore Cumhurbaşkanı rüşvetten suçlu bulundu. Park 24 yıl hapis yatacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye siyasi iltimaslar karşılığında arkadaşı Choi Soon-sil aracılığıyla ülkenin en büyük bazı şirketlerinden rüşvet almak ve görevini kötüye kullanmak dahil 16 suçtan suçlu bulundu.  Mart 2017'de görevden alınan Park Geun-hye 24 yıl hapis ve 17 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Hakkındaki suçlamaların tümünü reddeden ve duruşmaları boykot eden Park, ülkenin en büyük beşinci şirketi Lotte Group'tan yaklaşık 6,5 milyar dolar, teknoloji devi Samsung'dan ise yaklaşık 27 milyar dolar rüşvet almakla suçlanıyordu.

120 BİN SAYFALIK İDDİANAME VE CANLI YAYIN

BBC Türkçe'nin haberine göre Park Geun-hye hakkındaki kararın açıklanması Güney Kore Televizyonu'nda canlı yayınlanırken Güney Kore basını, Park Geun-hye hakkındaki iddianamenin 120 bin sayfayı bulduğunu yazmıştı.

Güney Kore'de daha önce Lotte Group Yönetim Kurulu Başkanı Shin Dong-bin 2 yıl 6 ay, Samsung'un varisi Jay Y. Lee de 2,5 yıl hapis cezası almıştı.

Temyiz Mahkemesi Şubat ayında cezaevinde geçirdiği bir yılı göz önünde bulundurarak Jay'i serbest bırakmıştı. Park'ın arkadaşı Choi Soon-sil de şubat ayında rüşvet ve yolsuzluktan suçlu bulunmuştu.