Yüksekdağ'dan hukukçulara mesaj

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj gönderdi. Yüksekdağ mesajında "Hukukçuları selamlıyor ve iyi ki varsınız diyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Kandıra'da tutuklu bulunan siyasi kadınlar adına cezaevinden bir mesaj gönderdi. Yüksekdağ'ın mesajında "İktidar karşısında ezilenlerin hukukunu ve mücadelesini her koşulda savunacağız" ifadeleri yer aldı.

Yüksekdağ'ın mesajında şu ifadeler yer aldı; "Siyasi mücadelede az rastlanır türden zorlukların, alt üst oluşların yaşandığı bir dönemde yanımızdaydınız. Bu dönemki siyasi direnişin hem en yakın tanıkları hem de özneleri oldunuz. Böyle kritik bir misyonu görev bilinciyle tereddütsüz sırtlanan çoğunlukla zaman, mekan sınırını zorlayarak çalışan, büyük bir çaba ve özveri ile hapishaneler, karakollar, mahkemeler arasında mekik dokuyan, en ağır ihlal ve saldırılara hem hukuki olarak itiraz edip hem de bunlara doğrudan maruz kalan bütün özgürlükçü hukukçuları selamlıyor ve iyi ki varsınız diyorum. Bu süreçte dayanışma sergileyen, mesleki ve demokratik duyarlılık gösteren hukukçulara, avukatlara teşekkür ediyorum." (Haber Merkezi)