Taksim'deki cinsel saldırının zanlısı 15 ay sonra yakalandı

Taksim'de bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 15 aydır aranan Engin K. yakalandı. Mahkeme, Engin K'nin tutuklanmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Taksim'de bir kadını bıçakladığı bir kadını da kaçırarak cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle bir yıldan fazla süredir aranan Engin K. yakalandı. Mahkemeye sevk edilen Engin K., tutuklandı.

Taksim'de güvenlik kamerasına yansıyan olay 21 Ocak 2017'de meydana gelmişti. F.H.E. ve E.Y isimli kadınlar sabah erken saatlerde evlerine gitmek için Balo Sokak'tan, Tarlabaşı Bulvarı'na doğru yürürken önleri kesilmişti. Görüntülerden Engin K. olduğu tespit edilen şahıs iki kadına tekmeyle saldırmıştı.

Engin K.'nin daha sonra F.H.E'yi omzuna alarak götürdüğü anlar kameraya yansımıştı. F.H.E, daha sonra Engin K.'nın kendisini bir eve götürerek cinsel saldırıda bulunduğunu belirterek şikayetçi olmuştu. Olaydan sonra başlatılan soruşturmada Engin K.'nin arkadaşı Dursun A.' gözaltına alınmıştı.

Bugün yakalanan Engin K., İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından, İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Sorgusu yapılmak üzere Nöbetçi İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Engin K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İSTANBUL/DHA)