İlkokul öğrencilerine intihar videosu!

İstanbul'da İTÜ Vakfı'na ait özel okulda “din kültürü ve ahlak bilgisi” dersinde 4'üncü sınıf öğrencilerine intihar içerikli video izletilmesi velilerin tepkisine neden oldu.  

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul'daki İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nda görev yapan din dersi öğretmeninin, ilkokul öğrencilerine “intihar eden çocuk” içerikli video izletmesi velilerin tepkisine neden oldu.   İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerinin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde izletildiğini söyledikleri videoda babasının konuşma engelli olmasından rahatsız olan bir çocuğun intihar edişi anlatılıyor. Daha önce de aynı öğretmenle anlattığı bazı hikâyeler nedeniyle sorunlar yaşadıklarını söyleyen veliler, çocuklarının psikolojisinin olumsuz etkilendiğini ifade ediyorlar.

Çocuklarının Din Kültürü dersinde izledikleri görüntülerden sonra psikolojilerinin olumsuz etkilendiğini söyleyen velilerin iddiasına göre olay İstanbul İTÜ Vakfı Beylerbeyi Yerleşkesi Özel İlkokulu'nda gerçekleşti. İlkokul 4’üncü sınıf öğrencileri, ailelerine okulda izledikleri bir videodan söz etti. Çocukların anlatımları üzerine aileler söz konusu videoyu buldu. Daha önce de farklı konularda velilerle gerilim yaşayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni M.O.G.'nin “sevgi” teması altında izlettiği, 'Sevginin Sessizliği' adlı videoda, 'Daha iyi bir baba istiyorum'  diyen bir çocuğun hikâyesi anlatılıyor. Videoda babasının konuşma engelli olmasından dolayı mutsuz olan ve bunalıma giren çocuk intihar ediyor. Konuşma engelli babanın kanlar içindeki çocuğunu hastaneye yetiştirmesiyle devam eden video, 'Hiçbir baba mükemmel değildir ama bir baba mükemmel sever. Sizi önemseyenlere değer vermeyi unutmayın' mesajıyla bitiyor.

'BAZI ÇOCUKLAR VİDEONUN SONUNDA AĞLADI'

Aynı öğretmenin daha önce çocuklara, "Bir adam var 99 kez cinayet işliyor ve birini daha öldürüyor. 100'üncüde tövbe edip cennete gidiyor" sözleriyle bir hikâye anlattığını söyleyen veliler, çocuklarının bu tip hikâyelerden ve videolardan olumsuz etkilendiğini ifade ediyorlar. İntihar videosunu izledikten sonra çocuklarının davranışlarındaki değişiklikleri veliler şu sözlerle aktardı, "Normal şartlarda kendi yatağında uyuyan çocuklar o videoyu izledikten sonra 'anne/baba biraz daha yanımda durur musun' diyor, korkudan uyuyamıyor. Videoyu izleyen çocuklardan bazıları, filmin sonunda gözyaşları içinde kalmış.”

Velilerin videoyla ilgili ortak kaygıları şunlar: "Engelli bir babaya sahip olan çocuklar intihara meyilli gibi yansıtılıyor. 'Sevgi' temasıyla gösterilen video çocuklara intihar seçeneğini hatırlatıyor. Videonun sonunda küçük bir mesaj yer alıyor. Fakat ilkokul 4’üncü sınıfa giden bu çocukların o mesajdan ziyade intihar gibi olumsuz bir şeye yöneleceği düşünülememiş."