'Titan Kenan'dan 'Tosuncuk'a: Böylesini görmedim

'Titan Kenan', Çiftlik Bank ile ilgili dolandırıcılık iddiaları üzerine açıklama yaptı. Titan Saadet Zinciri'nin kurucusu Şeranoğlu, Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ı işaret ederek insanları uyardı.

Google Haberlere Abone ol

Titan Saadet Zinciri'nin kurucusu Kenan Şeranoğlu, Çiftlik Bank ile ilgili yaptığı açıklamada  "Vallahi çıldıracağım, böylesini görmedim" dedi. Şeranoğlu, boşuna hapis yattığını iddia ederken "Bugün öğrendim ki, böyle üç kağıt yapmak lazımmış Türkiye'de" ifadesini kullandı.

Kastelli’den ‘Dombili’ye: ‘Bizim Çiftlik’Kastelli’den ‘Dombili’ye: ‘Bizim Çiftlik’

'İNSANLAR BÖYLE ŞEYLERE KANMASINLAR'

16 bin kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 10 yıl cezaevinde kalan Şeranoğlu, "Bu insanlar tokatlıyor, dolandırıyor, kandırıyor ve hepsi krallar gibi kaçıp gidiyor. Çok enteresan, çok acı bir şey. Ben böyle üç kağıtları bilmiyordum. Bugün öğrendim ki, böyle üç kağıt yapmak lazımmış Türkiye'de. Allah aşkına insanlar dikkatli olsunlar, böyle şeylere kanmasınlar" dedi.

Yeni Asır'ın haberine göre 70 binden fazla kişiyi, 500 milyon liradan fazla dolandırdığı belirtilen Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'la ilgili yorum yapan Şeranoğlu, kendisinin günah keçisi olduğunu iddia ederken "Ben hayatımda hiç kimseyi dolandırmadım ama nedenini bile bilmeden 10 sene hapis yattım. 12 yıl Almanya'da yaptım ben bu işi. Geldim, Türkiye'ye dolandırıcı oldum. İnsanın aklı ermiyor. Birisi çıksın desin, benim Titan'dan 1000 mark alacağım vardı, bana 999 mark, 9 kuruş eksik aldım desin, 10 yıl daha yatarım. Bu kadar büyük konuşuyorum. Beni durup dururken hapse atmasalardı, Titan 120 yıl giderdi" ifadelerini kullandı.

Çiftlik Bank mağdurları: İnternette dolandırıldılar internette çare arıyorlarÇiftlik Bank mağdurları: İnternette dolandırıldılar internette çare arıyorlar

'TOSUNCUK BİZİ DE KANDIRDI' 

Çiftlik Bank sisteminin çökmesinin en çok zarar verdiği yerlerden biri de Konya'nın Tuzlukçu ilçesi oldu. 7000 kişinin yaşadığı ilçenin belediye başkanı Nurettin Akbuğa, "5 ay önce bize geldiler. 700 milyon liralık yatırım yapacaklarını söylediler. Hepimizde büyük bir burukluk var. Şimdi de Uruguay'a kaçtığını duyuyoruz. Tosuncuk (Mehmet Aydın) bizi de kandırdı, tüm Türkiye'yi de kandırdı" dedi.

Mehmet Aydın'ın en son olarak dolandırdığı paralar ile Uruguay'da inşaat işine girdiği öğrenilmişti.

Çiftlik Bank'ın genel merkezi sessizce boşaltılmış!Çiftlik Bank'ın genel merkezi sessizce boşaltılmış!