Çiftlik Bank'ın genel merkezi sessizce boşaltılmış!

Paralarını almak için Çiftlik Bank'ın Ümraniye'deki binasına gidenler, iş yerinin hafta sonu boşaltıldığını öğrendi. Genel Müdür Niyazi Karakoç'un hak sahiplerine "Ben de kandırıldım. Başınızın çaresine bakın" dediği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de on binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplayan Çiftlik Bank'ın genel merkezinin sessiz sedasız boşaltıldığı ortaya çıktı. Bayilerle toplantı yapan Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç'un "Ben de kandırıldım. Mehmet Aydın'a ulaşamıyorum. Başınızın çaresine bakın" dediği belirtiliyor

Türkiye genelinde 500 bine yakın kişinin üye olduğu Çiftlik Bank'ta bir süredir üyelere ödeme yapılmıyordu. Hürriyet'ten Kazım Ataer ve Dinçer Gökçe'nin haberine göre bugün çok sayıda kişi paralarını alabilmek için şirketin İstanbul Ümraniye'deki genel merkez binasına gitti. Ancak üyeler, plazada bulunan iş yerinin boşaltıldığı bilgisini aldı. Şirket yetkilileri faaliyet gösterdikleri binayı bu hafta sonu boşalttığı belirtildi.

'BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN'

Bu arada dün Beykoz'ta sadece Çiftlik Bank bayilerinin katıldığı bir toplantının gerçekleştirildiği öğrenildi. Toplantıya katılan bir bayii yetkilisinin aktardığına göre Genel Müdür Niyazi Karakoç toplantıda "Ben de kandırıldım" diyerek şunları söyledi: "İşler iyi gitmiyor. Mehmet Bey'e (Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın) ulaşamıyorum, dönüş alamıyorum. Başınızın çaresine bakın."

BAKAN TÜFENKÇİ'NİN AÇIKLAMALARI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geçen cuma Çiftlikbank ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Bakanlığın idari yaptırımlar uyguladığını ve reklamları durdurduğunu anlatan Bakan Tüfenkci, paralarını yatıranların savcılıklara suç duyurusunda bulunabileceklerini ve dava açabileceklerini söylemişti. Bakan Tüfenkci, Çiftlikbank'ın üye sayısının 132 bini aktif toplam 500 bin olduğunu ve yüksek kâr vaatleriyle ciddi paralar toplandığını açıklamıştı.

511 MİLYON TOPLADILAR

SPK'nın (Sermaye Piyasası Kurulu) hazırladığı rapora göre, Çiftlik Bank, 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs'a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edilmişti.

Haberin tamamı