Şeyh Bursevi'den Challenger açıklaması: 7 astronotun ölmesine sevinecek insan mıyız

Nakşibendi cemaati liderlerinden Şeyh Ahmet Yasin Bursevi 1986 yılında kalktıktan sonra infilak eden Challenger uzay mekiğini kendilerinin 'patlattığını' söylediği video ile ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nakşibendi Şeyhi Nazım Kıbrisi öldükten sonra dergahın yeni lideri olan Şeyh Ahmet Yasin Bursevi tarafından yayınlanan ve sosyal medyada günlerdir çok konuşulan video için yeni açıklama geldi. Bursevi videoda, 28 Ocak 1986’da kalkışından dakikalar sonra infilak eden Challenger uzay mekiğini kendilerinin düşürdüğünü iddia ediyordu.

Bursevi şunları söylemişti: “Bu Challenger diye bir uzay aracı fırlattılar ya. O tam fırlatıldığı zamanda hatmenin içindeydik. Bak yazılıdır o da. Habbe'nin içerisindeydik, Ahmet amca Hızır Aleyhiselam’dan yardım istedi. Televizyon yok, hatmenin içerisindeyiz. Fırlatıldı hâlâ niye patlamadı diyor Ahmet amca. Sesli konuşuyor, duramıyor. Mehmet Emin amca da dedi ki 'Ahmet merak etme cıvatalarını gevşettik biraz sonra bu düşecek.' Yemin ediyorum, saatle yazdık oraya. Dediği saatte tam saniyesi saniyesine ertesi gün haberlerde dinledik. O saatte Challenger patladı.”

'TARİKATTA BU TÜR KERAMETLER VARDIR'

Oda TV'ye video ile ilgili açıklama yapan Bursevi, "Anlattığımız olayın faili biz değiliz, biz gençtik o zaman, yanımızda Ahmet Amca ve Mehmet Amca'nın yaşadıkları hali biz şahit olup söyledik" dedi. "Tarikatta bu tür kerametler vardır, kerameti gösteren de biz değiliz" diyen Bursevi, 'kendisinin değil dergahta şahit olduğu kimselerin kerameti olduğunu' belirtti. Bursevi, "Şahit olmamıza rağmen 7 astronotun ölmesine sevinecek insan mıyız" ifadelerini kullandı. Kendisinin videolarını Odatv'ye gönderen kişiyle mahkemelik olduğunu da söyleyen Bursevi, Türkiye'nin önemli günlerden geçtiğini, bu videoların haberleştirilmesinin doğru olmadığını ifade etti. ( Kaynak:Oda TV)