İstanbul'da halk otobüsleri kontak kapattı 

Zarar ettiklerini öne süren erguvan halk otobüsleri kontak kapattı. İETT, ek seferler konularak önlem alındığını duyurdu. Eylem öğleden sonra sona erdirilirken, İETT işletmeciler hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk otobüsü sahipleri bugün İstanbul'da kontak kapattı. Eyleme, İstanbul Otobüs A.Ş. bünyesinde hizmet veren sendika üyesi erguvan halk otobüsü işletmecileri katıldı. Kontak kapatan bir grup otobüs sahibi, Olimpiyat Stadı çevresinde toplandı.

Eyleme toplam 600 otobüsün katıldığı belirtildi.

İşletmeciler, eyleme gerekçe olarak ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları paranın maliyetlerini karşılamadığı iddiasını gösterdiler.

'İHALEYLE ALDILAR, İDDİALAR GERÇEKDIŞI'

İETT’den açıklama yapıldı. Açıklamada, önlemler alındığı ve ihtiyaç olan hatlara ek seferler konulduğu belirtildi.

İETT'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Bilindiği üzere söz konusu taşımacılar idare tarafından düzenlenen 2 ayrı ihale sonucu 10 ve 15 yıllığına taşımacılık hizmeti vermeye hak kazanmışlardır. Taşımacılar, taşımacılık faaliyetini sözleşme ve mevzuat hükümlerine göre yerine getirmekle yükümlüdürler.

Söz konusu taşımacıların yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi yapılması planlanan eylem, sözleşmenin ‘Toplu olarak direniş yaparak taşımacılığı durdurmak, aksatmak otobüsle birlikte gösteri yapmak, kamu düzenini ve otoritesini sarsacak vb. eylemlerde bulunmak’ hükmü kapsamında değerlendirilecektir."

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Eylemin sona erdirilmesinin ardından İETT'den yapılan ikinci açıklamada, işletmeciler hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: Sabah itibari ile Anadolu yakasında 104 araç, Avrupa yakasında ise 148 araç olmak üzere toplam 252 araç sefere çıkmamıştır. İETT olarak halkımızın mağdur olmaması için tüm tedbirler alınmıştır. Avrupa yakasında 173 Anadolu yakasında ise 79 olmak üzere toplam 252 araç ile ek sefer düzenlemiştir. İstanbul Halkı toplu ulaşımda bugün alınan önlemler nedeniyle önemli bir sorun yaşamamıştır. Meydana gelen lokal aksaklıklara anında müdahale edilerek ulaşım sağlanmıştır. Yolcu taşımama eylemine katılan işletmeciler hakkında yasal işlem başlatılmıştır."

(İSTANBUL-DHA)