Dilşat Aktaş: Israrla barış talebimizi ileteceğiz

Serbest bırakılan Halkevleri üyeleri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde bir araya gelerek, "Muhalefet Susturulamaz" sloganıyla toplantı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Halkevleri üyeleri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Halkevleri Eş Genel Başkan Dilşat Aktaş, "Bugün öğrendik 8 asker daha hayatını kaybetmiş. Bunun karşısında da susmayacağız. Savaş diyenlerin karşısında ısrarla barış talebimizi ileteceğiz" dedi.

'POLİS İFADESİNDE NE İLE SUÇLANDIĞIMIZI ÖĞRENDİK'

Savcılık ifadelerinin ardından serbest kalan Halkevleri üyeleri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde 'Muhalefet Susturulamaz' sloganıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıya meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, gözaltına oldukları bir haftalık süre boyunca kendileriyle dayanışma gösterildiğini hatırlatarak, "Bu mücadele duygusu bundan sonra hep birlikte hareket edeceğimiz bir süreci gösteriyor" dedi.

Gözaltında olduğu sırasında yaşadıklarını da aktaran Aktaş," 22 Şubat günü evlerimizden alındık. Suçlamayı bu süreç içerisinde öğrenemedik. İçerideki arkadaşlarımız bunu protesto etmek için açlık grevinde bulundu. Şeker talebimiz karşılanmadı. Su ihtiyacımız dahi kısıtlandı. Polise ifade verirken ne ile suçlandığımızı öğrendik" diye konuştu.

Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş

'SAVAŞ DİYENLERİN KARŞISINDA BARIŞ TALEBİMİZİ İLETECEĞİZ'

Türkiye'de milyonların "eşitlik, laiklik barış ve adalet" talebi olduğunu belirten Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hayır' diyen milyonlar vardır. Bize yapılan, memleketin itirazına yönelik talimatla yapılmış bir operasyondur. Toplumsal muhalefetin tümüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Polis fezlekesi ile hazırlanmış bir suç tanımı var. Yargı burada hizaya getirilmeye çalışıyor. Bizler muhalefetin ve Türkiye halklarının bu ülkeyi özgür kılana kadar mücadele edeceğine inanıyoruz. Bugün çocuk istismarını durdurmak, kadın istismarını durdurmak, kentsel yağmaya karşı durabilmek en temel sorumluluklarımızdır. Bugün öğrendik 8 asker daha hayatını kaybetmiş. Bunun karşısında da susmayacağız. Savaş diyenlerin karşısında ısrarla barış talebimizi ileteceğiz."

'BİRBİRİMİZİ KUCAKLAMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM'

Toplantıya katılan Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Sinan Adıyaman, TTB'nin yaşadığı benzer süreci Halkevleri'nin de yaşadığını belirterek şöyle devam etti: "Demokrasi ile seçimler ile alamadıkları meslek örgütlerine başka bir yönden yıldırmaya ele geçirmeye çalışıyorlar. TTB Merkez Konseyine yapılan saldırıyı biz böyle görüyoruz. Şehir hastaneleri projelerini açığa çıkarmamızın çok büyük etkisinin olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir delil olmadığı için kısa zaman içerisinde serbest bırakıldılar. Bugün bize yarın Halkevlerine, yarın diğer demokratik kitle örgütlerine, hatta partilere sıra gelecek. Birbirimizi kucaklamamız gerektiğine ve yan yana durup mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum." (DUVAR)