Hayatın Sesi çalışanlarının 13 yıl hapsi istendi

Hayatın Sesi davasında savcı, çalışanların 'zincirleme şekilde örgüt propagandası' yaptıkları iddiasıyla ayrı ayrı 13 yıla kadar hapsini istedi. Dava 24 Nisan'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu'na aynı anda hem IŞİD, hem TAK, hem de PKK propagandası yaptığı iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşmasında savcı mütalaa verdi. Duruşma savcısı mütalaasında, televizyonun sahipleri Mustafa Kara ve İsmail Gökhan Bayram ile Genel ve Sorumlu Müdürü Gökhan Çetin’in “zincirleme şekilde örgüt propagandası” yaptıklarını iddia ederek ayrı ayrı 13 yıla kadar hapislerini talep etti.

Evrensel'de yer alan habere göre, davanın üçüncü duruşmasında mütalaa veren savcı Cem Üstündağ, “Sanıkların müsnet terör örgütü propagandasını yapmak suçundan muhtelif tarihlerde zincirleme şekilde işledikleri sabit kabul edildiğinden” ayrı ayrı 13 yıla kadar hapislerini talep etti. Mahkeme, esas hakkındaki savunmaların hazırlanması için duruşmayı 24 Nisan’a erteledi.

ÜÇ AYRI ÖRGÜT PROPAGANDASI İDDİASI

İddianameye konu olan suçlamalar arasında 10 Ekim Ankara Katliamı, 13 Mart 2016’daki Ankara Güvenpark ve 19 Mart 2016’daki Taksim Meydanı’nda yaşanan bombalı saldırılara ilişkin son dakika ve canlı yayın haberlerinde olay anına ve sonrasına ait görüntülerin yayınlanması yer alıyor.