Gülay Mübarek'i tehdit eden şüpheli 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklandı

Gülay Mübarek'i taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Erdoğan K., adliyeye sevk edildi. Erdoğan K.'nin, Mübarek'i tehdit suçlamasından adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildi. Fakat yazışmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen Erdoğan K.'nin tutuklanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'da yaşayan Gülay Mübarek'i ölüm ve cinsel istismarla tehdit eden Erdoğan K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Erdoğan K.'nin tehdit suçlamasından serbest bırakılmasına karar verdi. Yazışmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğin iddia edilen Erdoğan K., "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.

Yaşananları anlatan Mübarek, Erdoğan K.'nin için yaptığı şikayetin ardından savcının "delilleri sadeleştir" dediğini söyledi. Mübarek, "Ama savcının benden istediği şey karşı tarafın suçunu hafifletmek olurdu. Bunu yapmadım. Yapmadığım için de cezasını çektim bir anlamda iki yıl bekledim. İki yılıma mal oldu onlar" dedi.

'BENİM SİNDİĞİMİ FARK EDİNCE ÇOCUKLARI KULLANMAYA BAŞLADI'

BBC Türkçe'ye konuşan Gülay Mübarek, Erdoğan K. ile sosyal medyadan arkadaşları aracılığıyla tanıştığı söyledi. Mübarek, "Ben daha tanışma aşamasında, bu kadar saldırgan ve kaba, ağzı bozuk bir insanla ileriye dönük bir şey yaşamayacağımı anlayınca başlamadan bitirme kararı aldım, sohbeti, iletişimi. İlişki demiyorum çünkü başlamadan bitti" dedi.

Bunun üzerine Erdoğan K.'nin tehditlere başladığını belirten Mübarek, "Beni sindirdikçe ben artık tepki göstermiyordum. Ne zaman ki benim sindiğimi kendisi fark etti, beni tehdit etmek için çocukları kullanmaya başladı. İşte ben o zaman çok korktum. Kendim için yapmadım sindirdim, ama bu çocuklar (yeğenleri) için bunu şansa bırakamazdım. O zaman zaten harekete geçtim" diye konuştu.

2016 yılının Aralık ayında karakola ve savcılığa başvurduğunu aktaran Mübarek, "O zaman elimde ne kadar delil varsa hepsini siber suçlara verdim. O sıralarda ülke gündemi yoğun olduğu için bir savcı değişikliği olduğunu dosyamın, normalinden de daha uzun sürede savcılığa gideceğini, şu anda oranın yoğunluğundan benim biraz daha bekletebilebileceğimi söylediler" dedi.

'SAVCILIK 'DELİLLERİ SADELEŞTİR' DEDİ'

Birkaç ay bekletileceğini düşündüğünü ifade eden Gülay Mübarek, 6 ay sonra Erdoğan K.'nin ifadesinin alındığını söyledi.

Savcılığın "Deliller çok fazla, sadeleştirip gel" dediğini belirten Mübarek, "Ama savcının benden istediği şey karşı tarafın suçunu hafifletmek olurdu. Burada bir şey alacaksa, üç-beş bir şey alacaksa onu yarı yarıya indirmemdi, benim delilleri sadeleştirmem. Bunu yapmadım. Yapmadığım için de cezasını çektim bir anlamda iki yıl bekledim. İki yılıma mal oldu onlar" şeklinde konuştu.

Tehdit ve tacizlerin artarak devam ettiğini kaydeden Mübarek, "Bir tıkanma noktası oldu ve ilk önce Melis (Alphan) Hanım'dan yardım istedim. Gazetede yazıyı paylaştı ama bana daha ses getirecek bir şey lazımdı. Ve aklıma Twitter geldi. Sosyal medyadan yardım istedim" dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

DHA'nın haberine göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yakalama kararının ardından Erdoğan K., dün Adana'ın Kozan ilçesinde gözaltına alındı. Emniyette sorgusu tamamlanan Erdoğan K., adliyeye sevk edildi. Erdoğan K.'nin SEGBİS aracılığıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vereceği öğrenildi.

Erdoğan K., Gülay Mübarek'i tehdit suçundan adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, yazışmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Erdoğan K., Kozan Cezaevi'ne gönderildi.