Ankara'da bulunan 'Tavacı Recep’te işçilere dayak' iddiası

Tavacı Recep’te çalışan işçilerin işletme sahibi Zeki Budak tarafından darp ve şiddette maruz kaldığı öne sürüldü. Budak iddiaları reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Ankara’nın meşhur restoranları arasında yer alan Tavacı Recep’te işletme sahibi Zeki Budak’ın yanında çalışan işçileri dövdüğü, küfrettiği öne sürüldü.

Özgürüz'den Eren Güven ve İrfan Uçar'ın haberine göre  Çankaya’da ki Recep Usta’da 3 ayı sigortasız, toplam 22 ay garson olarak çalışan Ç. G. işletme sahibi Zeki Budak’ın çalışanları toplayıp aralarından seçtiklerini dövdüğünü, çok ağır küfürler ettiğini söyledi.

Ç.G. yaşananları şöyle anlattı;

ADANA KEBAP ŞİŞİYLE DAYAK: Birebir şahit olduğum çok olay oldu. Adamın canı sıkılınca personeli dövüyordu. Tokat, yumruk atıyordu. Hatta çalışanları demir şiş ile dövdüğünü bilirim. Adana şişiyle dövüyordu. Dayak nedeniyle günlerce işe gelmeyenler oldu. Korkularından hastaneye dahi gitmiyorlardı. Kendi akrabasını dahi şişle dövüyordu. Hatta o şişin sonrasında eğildiğini dahi gördüm.

İNSANLARI SIRAYA DİZİP TOKAT ATTILAR: Maaşları zamanında yatırmazlardı. Ödeme zamanı yaklaştığı zaman personeli toplayıp dayak atar ve hakarette bulunup kimsenin sesini çıkarmamasını amaçlıyordu. İnsanları sıraya dizip tokatlıyordu. Özellikle karşılık veremeyeceğini bildiği saf ve çaresiz insanlara vuruyordu.”

GÜNDE BİR KEZ YEMEK YİYEBİLİYORDUK: Günde en az 11, en çok 16 saat çalıştıklarını anlatan Ç. G. fazla çalışmadan dolayı mesai verilmediğini, uzun çalışma süresi boyunca yalnızca bir kez yemek yiyebildiklerini söyledi.

'PRİMLERİ EKSİK YATIRDILAR'

Ç.G., yıllık izinde iken, iş yoğunluğu nedeniyle işe çağrıldığını, ancak hastası bulunduğu ve şehir dışında olduğu için iznini bölüp dönemediğini de anlattı. “İşe gitmediğim gerekçesiyle iki kez evime ihtarname göndermişler ve beni işten çıkardılar” diyen Ç.G.,  çalışanların sigorta primlerinin de eksik yatırıldığını öne sürdü.

Budak iddiaları reddetti

Muhabirlerin telefonla ulaştığı Tavacı Recep’in işletmeci sahibi Zeki Budak iddialara şöyle cevap verdi; "Bizim kameralarımız var. Kim bunu söylüyor? İnsanlar iftira atıyor. Hangi şerefsiz bunları söylüyorsa onu karşıma getirin”

Çalışanlara “Küfür, hakaret ya da kötü muameleniz oldu mu?” sorusuna Budak, "Siz böyle dedikodulara güvenirseniz vay halimize. Ben 70 işçi çalıştırıp, ülkeme vergi ödeyip, katkı sağlıyorum. Böyle saçma konular sebebiyle beni aramayın. Hangi şerefsiz bunları söylediyse ilk önce o benim karşıma gelsin. O kişileri Allaha havale ediyorum. Ben tanınan birisiyim. Bütün Ankara, Türkiye bizi tanır. Siz bu haberi yaparsanız insanlar size küfreder. Bizim mayamız sağlam ve bu nedenle kimseden korkmayız. Böyle saçmalık var mı? Tekmeyi koyarım g..üne, hesabını kesip atarım dışarıya. Şu an Türkiye bu işçilerle boğuşuyor. Gelip birkaç gün çalışıp gidiyorlar. Bir de bunların simsar avukatları çıkmış.”