Eş Başkan Nuri Günay: Sokak, Halkevleri'ne gelince mi yasak oluyor?

Halkevleri üyeleri, Afrin operasyonuna ilişin açıklamaları gerekçe gösterilerek geçtiğimiz hafta gözaltına alındı. 'Siyaset sokakta yapılır' diyen Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, "AKP'nin kendisi de birçok kez bunu ifade etti. Darbenin sokakta durdurulduğunu ifade eden açıklamaları oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sosyal medya üzerinden 'Zeytin Dalı operasyonunu protesto ederek halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalıştıkları' iddiasıyla Eş Genel Başkan Dilşat Aktaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Halkevleri üyesi geçtiğimiz hafta gözaltına alındı. Dosyadaki kısıtlılık kararı nedeniyle detaylı bilgi sahibi olamadıklarını söyleyen Halkevleri'nin avukatları ev arama kararından yola çıkarak suçlamanın 'örgüt üyeliği' kapsamında yöneltilebileceğini belirttiler.

Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay yaptıkları tüm faaliyetlerin açık ve şeffaf olduğunu belirterek "Halkevleri'nden terörist çıkarmayı çok defa denediler, beceremediler. Söylediğimiz şeylerle yaptıklarımız arasında bir uyumsuzluk yok. Bu kimsenin hoşuna gitmeyebilir ama doğru bildiğimizi söylemekten ve yapmaktan başka  çaremiz yok" diye konuştu.

'SİYASET SOKAKTA YAPILIR'

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey üyelerinin gözaltına alınmasına paralel olarak  aynı süreci yaşadıklarını söyleyen Eş Genel Başkan Günay, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışmak' iddialarına ilişkin şunları söyledi, "Bugün halkın kendisini ifade  etme aracı nedir? Sokaktır. Sokaktan kastımız da her gün basın açıklaması yapmak değildir. Televizyonlar yandaş hale gelmiş, muhalif yayın organları kapatılmışken bu insanlar sesini nasıl çıkartacak? Elbette sokakta yürütülen mücadeleyle. İnsanlık tarihinin akışında sokak meselesi önemlidir. Siyaset sokakta yapılır. AKP'nin kendisi de birçok kez bunu ifade etti. Darbenin sokakta durdurulduğunu ifade eden açıklamaları oldu. Sokak Halkevleri'ne, bizim gibi demokratik kitle örgütlerine  gelince mi yasak oluyor? Biz bunu kabul etmiyoruz. Sokağa çağırdı gibi kriminalize etme hali var. Sokağa çağırdığımızda savaşa, çatışmaya mı çağırıyoruz? İnsanları mücadele etmeye, derdimizi anlatmaya çağırıyoruz."

Halkevleri Başkanı Aktaş gözaltına alındıHalkevleri Başkanı Aktaş gözaltına alındı

'HALKEVLERİ YAŞAR KEMAL'İN KİTAPLA TANIŞTIĞI YERDİR'

Halkevleri üyelerine yönelik gözaltıları 'adaletsizlik' olarak niteleyen Günay, Cumhuriyet'le yaşıt olan kitle örgütünün demokrasi ve laiklik değerlerini her alanda savunduğunu söyledi. Halkevleri'nin işçi hakları, kadın hakları ve demokrasi talep edenler için mücadele ettiğini belirten Günay şöyle devam etti; "Halkevleri bağımsız bir halk örgütüdür. Bugün açısından bakınca biz Halkevleri olarak daha büyük toplumsal görevler üstlenmeye  çalışıyoruz. Bu ülkenin daha demokratik bir hale gelmesi için çalışıyoruz. Halkevleri Yaşar Kemal'in kitapla tanıştığı yerdir. Münir Özkul'un tiyatroya başladığı yerdir. Bugün, binlerce çocuk yaz okullarında gönüllü öğretmenler aracılığıyla bilimle ve sanatla tanışıyor. En önemlisi mutlu oluyorlar. Siz yöneticiler olarak yoksul mahallelerdeki bir çocuğun mutlu olabilmesi için ne verebiliyorsunuz? Halkevleri yetişebildiği yerde bunu yapmaya çalışıyor."

Ankara Kadın Platformu'ndan Halkevleri'ne destekAnkara Kadın Platformu'ndan Halkevleri'ne destek

'YAPILANLAR SESİNİZİ ÇIKARMAYIN MESAJIDIR'

Gözaltında olan Halkevleri üyelerinin sağlık durumlarının ve morallerinin iyi olduğunu aktaran Günay hedef haline getirilmeye çalışıldıklarını belirterek, “Afrin'in her şeyin kılıfı olarak kullanıldığını düşünüyoruz. Bugün yaşadıklarımız Türk Tabipler Birliği'nin yaşadıklarına paralel şeylerdir. Yapılanlar, bu ülkedeki demokrasi, barış, laiklik ve eşitlik isteyen bütün toplumsal kesimlere verilmiş, 'Sesinizi çıkarmayın' mesajıdır.  Halkevleri'nin yürüttüğü bütün mücadele alanlarına dönük saldırı olarak görüyoruz. Bundan sonraki dönemde de dayanışma zemininde bu mücadeleyi herkesle sürdürmek temel çizgimiz  olacaktır" dedi.