Halkevleri Başkanı Aktaş gözaltına alındı

Halkevleri'ne yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı. Ankara'da Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş'ın da aralarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara polisi sabah erken saatlerde çok sayıda eve baskın düzenledi. Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ile Halkevleri üyeleri Ali İmam Aydoğan, Gülşah Öztürk, Furkan Bircan, Necla Duran, Durak Soyaslan, Sedat Çakmak, Öğrenci Kolektifleri’nden Tankut Serttaş ve Meziyet Yıldız evlerine düzenlenen baskınların ardından gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, gözaltılara ilişkin şöyle denildi: "Sosyal medya üzerinden  'Zeytin Dalı Operasyonunu' protesto bahanesiyle halkı solkağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında  geniş çaplı soruşturma başlatıldığını daha önceden duyurmuştuk. Bu soruşturma kapsamında 12 kişi hakkındaki gözaltı işlemlerine devam edilmektedir."

Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Kutay Meriç’in barışı savunan sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanmasının ardından çok sayıda kentte eylemler düzenlenmişti.

ANTALYA'DA 10 GÖZALTI

Öte yandan yine 20 Şubat günü Antalya’da da Kutay Meriç’in tutuklanmasının ardından adliye içinde ve dışında tepkilerini dile getiren 9 Halkevci, bir gün sonra da Özge Hazal Kara gözaltına alınmıştı. Antalya’da gözaltına alınanların cuma gününe kadar savcılığa çıkarılması bekleniyor.

(HABER MERKEZİ)