Uykusuz, Avukat Tüten Ateş'ten özür diledi

Yazar Vedat Özdemiroğlu'nun Uykusuz dergisinde yayınlanan yazısında kendisinden, "Acaba haciz davalarına bakıp ocak söndürüyor mudur Avukat Ateş? Peki 'cinsel haciz' mümkün müdür? Seks oyuncaklarına el koymak gibi?" şeklinde söz ettiği avukattan tepki: Keşke biri Vedat Bey'e mizahın zeka gerektirdiğini söylese.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uykusuz dergisi yazarı Vedat Özdemiroğlu'nun derginin 15 Şubat tarihli sayısında yayınlanan yazısında konu ettiği avukat Tüten Ateş'ten tepki: Çöp, düzeysiz mizahına adımı alet etmiş.

Vedat Özdemiroğlu'nun iki hafta önce yayınlanan yazısında, "Tüten Ateş diye avukat ismi gördüm Taksim Talimhane'de. 'Ugh' demişim. İsmin elektriği yetmezmiş gibi, bir de 'Av. Tüten Ateş' yazıyordu. Gözümün önüne ateşte ceylan çeviren Kaptan Swing ve ahretlikleri geldi. Acaba haciz davalarına bakıp ocak söndürüyor mudur Avukat Ateş? Peki 'cinsel haciz' mümkün müdür? Seks oyuncaklarına el koymak gibi? (Mesai gereği s.ki tutmak...)" şeklinde bir bölüme yer verilmişti.

AVUKAT ATEŞ: KEŞKE BİRİ MİZAHIN ZEKA GEREKTİRDİĞİNİ SÖYLESE

Yazıyı Twitter hesabından paylaşan avukat Tüten Ateş'se tepkisini şöyle dile getirdi: "Çok değerli mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu bu haftaki Uykusuz yazısında çöp, düzeysiz mizahına adımı alet etmiş. Yazının cinsiyetçi dili de egemen söyleme pek uygun olmuş. Keşke biri Vedat Bey'e mizahın zeka gerektirdiğini söylese."

Yazar Özdemiroğlu da saatler sonra yine Twitter’dan avukata yanıt verdi. Özdemiroğlu'nun verdiği yanıta tepkiler gelmeye devam etti. Tepkilerin artmasının ardından, Uykusuz Dergisi, Tüten Ateş'e bir mesaj göndererek özür diledi.

Uykusuzun mesajında "Öncelikle yaşanan bu olay için son derece üzgünüz. Yazı yayınlandıktan sonra Vedat beyin hemen özür dilemesi gerektiğini, yazının içeriğinin tam da sizin belirttiğiniz gibi mizah amacını aştığını düşündük. Fakat görüyoruz ki dilenen özür amacından sapmış Biz sizden yazının dergimizde yer aldığı için özür diliyoruz. Yazar ve çizerlerin üzerilerinde bir baskı hissetmemeleri ve özgürce işlerini yapmaları adına, dergi yayınlanmadan önde herhangi bir editoryel müdahalede bulunmuyoruz. Yazar ve çizerler tüm sorumluluğun kendilerine ait olduğu bilinciyle eser üretirler. Yazarımız hakkında tekrar özür diler, Uykusuz'u affetmenizi dileriz" ifadeleri yer aldı.