Selvi'den Yılman'a 'anket' yanıtı: Bu yazıda emek var kuaför dedikodusu değil

Abdülkadir Selvi, Sevilay Yılman'a yanıt verdi: Bu yazılar kuaför dedikodularına göre yazılmıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, önceki gün köşesinde sözünü ettiği anketten Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım dahil AK Parti'de kimsenin haberi olmadığını öne süren Habertürk yazarı Sevilay Yılman'a ismini anmadan yanıt verdi.

Selvi önceki günkü yazısında "Afrin harekatı ile AK Parti'nin oyları artarak yüzde 55'ler seviyesine" çıktı iddiasına yer vermişti. Yılman ise dünkü yazısında gittiği bir kuaförde yaşadıklarını anlattıktan sonra sözü Selvi'nin yazısına getirmiş ve şöyle demişti:

"Önce iktidara yakın anket şirketlerinden birkaçını, sonra da iktidara yakın birkaç kritik ismi aradım. Merak ettim Selvi’nin bahsini ettiği anketlerde Afrin’in AK Parti’nin oy oranını artırdığı sonucuna vardıran sualin ne olduğunu. Ve öğrendim ki ne Cumhurbaşkanı’nın, ne Başbakan’ın, ne de AK Parti’deki herhangi bir siyasinin sözü edilen anketten haberi yok. Yapılan anketler var ama hiçbirinde, 'Afrin operasyonu dolayısıyla AK Parti’nin oyunda artış var mı yok mu?'yu öğrenmek için yöneltilen bir soru yok. Ve dolayısıyla böyle bir çıkarım da yok! Bu işlerle özellikle muhatap olan bir kaynağıma göre bu çıkarım Abdülkadir Selvi’nin iktidara yaranma, hoş görünme maksadıyla yaptığı işgüzarlıktan başka bir şey değil."

Sevilay Yılman: Abdulkadir Selvi'nin anketinden AK Parti'de kimsenin haberi yok!Sevilay Yılman: Abdulkadir Selvi'nin anketinden AK Parti'de kimsenin haberi yok!

Yılman'a bugünkü köşesinde Anketler konuşuyor başlıklı yazısıyla yanıt veren Selvi, özetle şunları söyledi:

"19 Şubat tarihinde yayınlanan, 'Anketlerden çıkan çarpıcı sonuçlar' başlıklı yazımda verdiğim anket sonuçları kamuoyu tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Anketi yapan firmaya ilişkin hangi tarihler arasında yapılmış, kaç kişi ile görüşülmüş, hangi yöntem kullanılarak gerçekleştirilmiş gibi bilgileri paylaşmadım.

Çünkü bir firmanın değil, AK Parti’nin resmi bir anlaşma çerçevesinde çalıştığı, ücretini ödeyip, araştırma yaptırdığı birkaç firmanın anketlerinin ortalaması olduğu için, künyeye ilişkin bilgiler vermedim. Birkaç firmanın araştırmasının ortalaması olduğunu da zaten yazının başında belirtmiştim.

Bu arada Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın benim yazdığım araştırmadan haberi olmadığını yazanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la ne zaman görüştüler? Telefonla mı, yüz yüze mi? Ne konuştular? Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın böyle bir araştırmadan haberi olmadığını neye dayanarak yazabiliyorlar? Bu araştırmalar öncelikli olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a sunuluyor, ayrıca AK Parti MYK’da sunum yapılıyor.

Bir konuyu yazarken sorumlu her gazetecinin yapması gerektiği gibi en az birkaç kaynakla konuşuyorum.

Bakın AK Parti-MHP İttifakının hazırladığı teklif, dün Meclis’e sunuldu. İttifakın her aşamasını yazdım, 20 Şubat Salı günü, 'İttifakın püf noktası' başlıklı yazımda ayrıntılara yer verdim. Tamamı doğru çıktı. Bu yazılar emekle yazılıyor, kuaför dedikodularına göre değil.