Sevilay Yılman: Abdulkadir Selvi'nin anketinden AK Parti'de kimsenin haberi yok!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin "Afrin harekatı ile AK Parti'nin oyları arttı" iddiasını dayandırdığı anketin izini sürdüğünü yazdı. Yılman'a göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil, AK Parti'de kimsenin böyle bir anketten haberi yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin "Afrin harekatı ile AK Parti'nin oyları arttı" iddiasını dile getirdiği anketten  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım dahil AK Parti'de kimsenin haberi olmadığını öne sürdü.

Selvi, Hüriyet'de dün çıkan yazısında Anketlerden çıkan çarpıcı sonuçlar başlıklı yazısında "Afrin operasyonuyla birlikte uzun bir süre sonra AK Parti’ye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 55’e çıktı" iddiasını ortaya atmıştı. Selvi yazasında anketi kimin ne zaman yaptığına ilişkin herhangi bir bilgiye  yer vermemişti.

Selvi'nin yazdıklarını bugün köşesine taşıyan Habertürk yazarı Yılman,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım veya AK Parti'den kimsenin bu anketten haberdar olmadığını öne sürdü.

'İKTİDARA YAKIN BİR KAÇ KRİTİK İSMİ ARADIM'

Yılman'ın Muhalif olsa da Afrin operasyonuna destek verenlerin oranı çok yüksek yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Önce iktidara yakın anket şirketlerinden birkaçını, sonra da iktidara yakın birkaç kritik ismi aradım. Merak ettim Selvi’nin bahsini ettiği anketlerde Afrin’in AK Parti’nin oy oranını artırdığı sonucuna vardıran sualin ne olduğunu. Ve öğrendim ki ne Cumhurbaşkanı’nın, ne Başbakan’ın, ne de AK Parti’deki herhangi bir siyasinin sözü edilen anketten haberi yok. Yapılan anketler var ama hiçbirinde, 'Afrin operasyonu dolayısıyla AK Parti’nin oyunda artış var mı yok mu?'yu öğrenmek için yöneltilen bir soru yok. Ve dolayısıyla böyle bir çıkarım da yok! Bu işlerle özellikle muhatap olan bir kaynağıma göre bu çıkarım Abdülkadir Selvi’nin iktidara yaranma, hoş görünme maksadıyla yaptığı işgüzarlıktan başka bir şey değil."

Erdoğan sonuçlara kızdı: 3 ay seçim anketi yokErdoğan sonuçlara kızdı: 3 ay seçim anketi yok

Erdoğan'ı kızdıran anketlerdeki sonuç neydi?Erdoğan'ı kızdıran anketlerdeki sonuç neydi?