'Oğlum Mavi Balina oyunu yüzünden intihar girişiminde bulundu'

Bursa'da "Mavi Balina" oyunu yüzünden intihar girişiminde bulunduğu belirtilen çocuklardan biri hayatını kaybetti. Hastanede tedavi gören diğer çocuğun annesi "Oğlum Mavi Balina oyunu yüzünden intihar girişiminde bulundu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da, "Mavi Balina" oyununu oynadığı iddia edilen 16 yaşındaki Ahmet P., intihar etti. Ahmet P.'nin arkadaşı Batuhan K. ise bir TIR'ın önüne atlayarak intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Batuhan K.'nin annesi sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Anne babalar lütfen çocuklarınızı kontrol edin oğlum Mavi Balina oyunu yüzünden intihar girişiminde bulundu" dedi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Ahmet P. ve arkadaşı Batuhan K.'nin, geçtiğimiz pazartesi günü "Mavi Balina" oyununu oynadığı iddia edildi. Evlerinin yakınındaki halı sahaya giden çocuklardan Ahmet P., kendini asarak intihar etti.

Arkadaşının ölümüne tanık olan Batuhan K.'nin ise kendisini bir TIR'ın önüne attığı belirtildi. Batuhan K.'nin annesi andığı Mücahide K., Facebook hesabından "Anne babalar lütfen çocuklarınızı kontrol edin oğlum Mavi Balina oyunu yüzünden intihar girişiminde bulundu ve bu halde" yazarak oğlunun hastanedeki fotoğrafını paylaştı.

AMCA: BU BİR CİNAYET

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Batuhan K.’nin bilgisayarına el koydu.

Ahmet P.'nin ağabeyi Mehmet P., “Gecenin geç vakitlerine kadar Mavi Balina oyunu oynuyorlarmış. Oyun 50'nci bölümünde oynayan kişinin ölümüyle noktalanıyormuş" diye konuştu.

Ahmet P.’nin amcası Ömer Faruk P. ise yaşananların cinayet olduğunu söyledi. Ömer Faruk P., "Kamera görüntüsünde Ahmet’in, Batuhan’la birlikte olay yerine giderken ellerinde sehpa ve ip olduğu görülüyor. Bu bir cinayet. Olayı zaten cinayet bürosu ekipleri araştırıyor. Batuhan’ın iyileşip, sağlığına kavuşmasıyla konu netlik kazanacak" dedi. (BURSA/DHA)