T24: Hürriyet Twitter hesabımızı kapattırdı... Hürriyet: 'Hesap kapatılsın' diye başvurmadık

T24, Twitter hesabının, Hürriyet tarafından içerikleri izinsiz kullandıkları iddiasıyla kapattırıldığını duyurdu. Hürriyet gazetesi ise "T24’ün hesaplarının kapatılması gibi bir başvurumuz olmamıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesi,  T24 hakkında, 'bazı içeriklerini kullandığı' gerekçesiyle Twitter, Facebook ve Google’a başvurdu. Twitter, Hürriyet’in başvurusu üzerine bu sabah (21 Şubat 2018) T24’ün hesabını askıya aldı.

Twitter’dan T24’e yapılan bildirimde, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. adına avukat Mehmet Ali Köksal’ın yaptığı başvurular üzerine T24’ün Twitter hesabının geçici olarak askıya alındığı kaydedildi. T24’ün itirazı üzerine hesap tekrar açıldı.

T24 konuya ilişkin haberinde şu bilgilere yer verildi: "Daha önce yapılan benzer telif hakkı girişimine T24’ün itirazı üzerine, Doğan grubu üst düzeyde mutabakat bildirmişti. T24’ün kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın’a, Hürriyet içerikleri konusunda bir daha şikâyet/dava yoluna gidilmeyeceği taahhüt edilmişti."

Hürriyet’in şikâyet konusu yaptığı içeriklerin ağırlıklı olarak köşe yazısı olduğu belirtiliyor.

HÜRRİYET'TEN AÇIKLAMA: BAŞVURUDA BULUNMADIK

T24'te yer alan bu haberli ilgili Hrriyet gazetesi bir açıklama yaptı. Hürriyet'in internet sitesinde 'Hürriyet'ten zorunlu açıklama' başlığıyla yayınlanan haberde şu ifadeler yer aldı:

"T24 haber sitesinde 'Hürriyet’ten T24’e saldırı' başlığıyla yer alan haberdeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Hürriyet, Twitter veya Facebook’a T24’ün hesaplarının kapatılması gibi bir başvuruda bulunmamıştır. Hürriyet içeriklerini link vermeden kullanan tüm internet sitelerinin bu uygulaması, telif haklarımızı korumak amacıyla ilgili kurumlara bildirilmektedir.

Hürriyet telif haklarını korumaya devam edecektir."