Tutuklanan yolcunun avukatı: Yazışmıyordu haber okuyordu

İstanbul'da belediyeye ait otobüste seyahat eden Deniz Aktaş başka bir yolcunun ihbarı sonrası gözaltına alınarak tutuklandı. Aktaş'ın avukatı olayın sabah 6.30'da gerçekleştiğini belirterek iddia edildiği gibi bir yazışmanın olmadığını Aktaş'ın bir haber sitesinden haber okuduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul'da belediyeye ait otobüsle seyahat eden Deniz Aktaş'ın telefonundaki yazışmaları gözetleyen bir yolcu polisi arayarak ihbarda bulundu. Seyir halindeki otobüsü durdurularak gözaltına alınan Aktaş çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bakırköy Cezaevi'ne gönderildi.

Aktaş'ın avukatı Gülhan Kaya olayla ilgili detayları paylaştı. Müvekkilinin iddia edildiği gibi bir 'yazışma' yapmadığını, bir haber sitesinden haber okuduğunu aktaran avukat Kaya, kendisini ihbar eden yolcunun 'bu haberleri görmüş olabileceğini' söyledi.

'MÜVEKKİLİM HABER OKUYORDU'

Hakkında açılan başka bir davadan dolayı öğretmenlik görevinden ihraç edilen Deniz Aktaş, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ile Sosyalist Kadın Meclisi MYK üyesi. Hakkında açılan davadan beraat eden ve öğretmenliğe dönmeyi bekleyen Aktaş, şimdi bir yolcunun ihbarı nedeniyle ise tutuklanmış durumda. Olayın sabah 6.30 sularında gerçekleştiğini, müvekkilinin o saatte kimseyle yazışmadığını, haber okuduğunu aktaran avukat Gülhan Kaya, Aktaş'a mahkeme tarafından sorulan soruları da paylaştı. Buna göre, Deniz Aktaş'ın telefonundaki 8 Mart kapsamında ev ziyaretleri yaparak kadınlarla bir araya gelme etkinliklerine dair notları mahkemece 'örgütsel doküman' olarak kabul edildi. 'Örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanan Aktaş'ın Afrin savaşıyla ilgili aldığı notlara ilişkin de mahkeme de, "8 Mart'ın ne alakası var Afrin'le?" sorusu yöneltildi.

'İNSANLARIN BİRBİRİNE GÜVENİ KAYBOLUYOR'

Müvekkilinin bir politikacı olduğunu söyleyen Kaya, "Tutuklamaya itiraz edeceğiz ama bu, uzun süredir usûlen yaptığımız bir iş haline geldi" yorumunu yaparak şunları söyledi, "Örgüt üyeliği meselesi zıvanadan çıkmış durumda. AKP dışında herhangi bir siyaset alanında çalışma yapan herkes örgüt üyeliğinden cezalandırılacak anlamına geliyor. İktidara karşı olan, iktidarın dışında olan herkes yargı eliyle cezalandırılıyor. Bunun daha da kötüsü, ihbarcılık yayılarak sokaklarda bırakın konuşmayı haber sitesine bakmak bile gözaltına alınmanıza ve tutuklanmanıza neden oluyor. İnsanların birbirlerine karşı güvensizliği artıyor."

Otobüsteki yazışmayı ihbar etti, tutuklattırdıOtobüsteki yazışmayı ihbar etti, tutuklattırdı