DEDAŞ’ın uygulamaları Meclis gündeminde

DEDAŞ’ın bölgede uyguladığı elektrik kesintisi ve sulama yapan çiftçilerin elektriğini kesmesi Meclis gündeminde. CHP'li Murat Bakan konuya ilişkin soru önerisi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Dicle Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış A.Ş. (DEDAŞ) ile çiftçiler arasında yıllar süren kesintilere dayanan sorunlar Meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Duvar’da yer alan haberlerin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması talebiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Artuklu Ziraat Odası Başkanı Melik Özkan: DEDAŞ bütün halkı cezalandırma yoluna gidiyorArtuklu Ziraat Odası Başkanı Melik Özkan: DEDAŞ bütün halkı cezalandırma yoluna gidiyor

Diyarbakır, Urfa, Batman, Şırnak, Mardin ve Siirt’e elektrik sağlayan DEDAŞ, uyguladığı elektrik kesintileri nedeniyle çiftçiler ile 2004’ten bu yana karşı karşıya geliyor.  CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Meclis’e sunduğu soru önergesinde, “2014’te gerçekleştirilen elektrik kesintisi nedeniyle isyan noktasına gelmiş, çiftçiler günlerce yol keserek ve zaman zaman polis ve jandarmayla karşı karşıya gelmek pahasına eylemler gerçekleştirmişlerdir. Bu olayların gündeme gelmesi üzerine bürokrat ve siyasilerin devreye girmesi ile durum anlık olarak yatışsa da soruna kalıcı bir çözüm bulunamamıştır” diyerek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yazılı olarak yanıtlaması talebiyle şu soruları sordu:

Yerel yönetimlerin dahi başa çıkamadığı söylenen DEDAŞ ile çiftçiler arasındaki sorunun çözümüne ilişkin Bakanlığınız ne gibi bir çalışma yürütmektedir? Çiftçinin mağduriyeti nasıl önlenecektir?

DEDAŞ’ın kapısında iddia edildiği kadar yoğun emniyet görevlisi bulunduğu ve bunların ağır silahlar taşıdığı, öldürme yetkilerinin olduğu doğru mudur? Doğruysa bunun gerekçesi nedir? (DUVAR)

 

Etiketler meclis DEDAŞ Kesinti