Altan kardeşler ve Ilıcak hakim karşısında

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın yargılandığı davanın beşinci duruşması bugün görülüyor. Cuma gününe kadar sürmesi öngörülen duruşmadan karar çıkması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişi sonrası tutuklanan aralarında, Ahmet Altan, Mehmet Altan Nazlı Ilıcak'ın bulunduğu  17 kişinin yargılandığı davanın beşinci duruşması bugün görülüyor.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak ve 16 Şubat'a dek sürecek olan duruşmada karar çıkması bekleniyor.

Mahkeme davanın 19 Eylül 2017 tarihinde görülen ikinci duruşmasında, haklarında yakalama kararı çıkarılan firari sanıklar Ekrem Dumanlı, Osman Özsoy, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Abdulkerim Balcı, Bülent Keneş, Faruk Kardıç, Mehmet Kamış, Şemsettin Efe ve Ali Çolak'ın henüz yakalanamamış olmaları nedeniyle bu sanıkların dosyasının ayrılmasına karar vermişti. Bu kararın ardından  davada toplam yedi sanık kalmıştı.

SAVCI, HANGİ CEZALARI İSTİYOR?

11 Aralık 2017’de görülen duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu yargılanan Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Fevzi Yazıcı'nın Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçunu düzenleyen 309/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasını, tutuksuz yargılanan Tibet Murat Sanlıman’ın ise “'örgüte üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan hapisle cezalandırılmasını istemişti.

MEHMET ALTAN İÇİN 'HAK İHLALİ' KARARI

Anayasa Mahkemesi, bu davada yargılanan Mehmet Altan'ın yaptığı başvuruda tutukluluğun 'hak ihlali' olduğuna karar vermişti. Ancak bu karara rağmen İstanbul 26'ncı ve 27'nci Ağır Ceza Mahkemeleri Mehmet Altan'ın tahliye talebini geri çevirmişti. (HABER MERKEZİ)