Melih Gökçek: Bir kimsenin şahsi menfaati için on binlerce Ankaralı kaybetti

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir mezarlık projesinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Bir lokanta sahibinin "manzara bozulacak" gerekçesiyle projeye karşı çıktığını belirten Gökçek, "Bir kimsenin şahsi menfaati için on binlerce Ankaralı kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Karşıyaka Mezarlığı'nın karşısındaki bir araziye mezarlık yapılmasının iptalini eleştirdi. Bir lokanta sahibinin "manzara bozulacak" gerekçesiyle mezarlık yapılmasına itiraz ettiğini öne süren Gökçek, "Bir kimsenin şahsi menfaati için on binlerce Ankaralı kaybetmiştir" dedi.

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Karşıyaka Mezarlığı'nın karşısındaki bir araziye mezarlık yapılmasını iptal eden kararını eleştirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Gökçek, Karşıyaka Mezarlığı bir yıl içinde dolacağını belirterek, "Bu nedenle benim belediye başkanlığım dönemimde mezarlığın karşısında Hazine'ye ait araziyi mezar alanı olarak ilân etmiş ve Karşıkaya Mezarlığı'nı büyütmüştük" ifadelerini kullandı.

'BASKILARA RAĞMEN İSTEKLERİ REDDETTİM'

Bir balık lokantası sahibinin "manzara bozulacak" gerekçesiyle kendisine başvurduğunu belirten Gökçek, şöyle devam etti:

"Ancak yeni mezarlığın manzarasını bozacağını düşünen bir balık lokantası defaatle bana da müracaat ederek, pek çok tanıdığı devreye sokarak mezarlığın genişletilmemesini istedi. Ben kamu menfaatinin bunu gerektirdiğini, arazinin Hazine'ye ait olması nedeniyle belediyenin cebinden para çıkmayacağını söyleyerek bütün baskılara rağmen bu istekleri reddettim."

'ŞİKAYETLER EN ÜST SEVİYEYE ÇIKACAK'

"Fakat bugün gazetelerde okuduğuma göre Ankara Büyükşehir Meclisi'nden yeni karar çıkartılarak yeni mezarlık iptal edilmiş. Buranın iptal edilmesi büyük yanlıştır. Bir sene sonra Ankaralının şikayeti en üst seviyeye çıkacaktır.

Civar sakinlerinin şikayeti doğru değildir. Eğer mezarlıktan şikayet varsa sol taraf zaten mezarlıktır. Vatandaşı tahrik eden bir balıkçıdır. Bir kimsenin şahsi menfaati için on binlerce Ankaralı kaybetmiştir. İkazı Ankara için boyun borcu olarak gördüm. Kamuoyunun bilgisine." (HABER MERKEZİ)