Eski vali Hüseyin Avni Mutlu tahliye edildi

FETÖ davasından hapis cezası verilen eski vali Hüseyin Avni Mutlu, tahliye edildi. Mutlu, "Söyleyeceğim hiçbir şey yok. Çok mutluyum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mahkemenin tahliye edilmesine karar verdiği eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, cezaevinden çıktı. Gazetecilerin soruları üzerine Mutlu, "Söyleyeceğim hiçbir şey yok. Çok mutluyum" cevabını verdi.

İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen "FETÖ Mülkiye yapılanması" davasında bugün karar açıklandı. Tutuklu sanıklardan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçlamasıyla, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, Mutlu'nun yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edilmesine hükmetti.

Hüseyin Avni Mutlu, saat 23.15 sıralarında cezaevinden çıktı. Yakınları tarafından karşılanan Mutlu, basın mensuplarının soruları üzerine, "Gecenin bu vaktinde burada bulunmanız nedeniyle teşekkür ediyorum. Söyleyeceğim hiçbir şey yok. Çok mutluyum. Hepinize iyi görevler diliyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/DHA)

Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın'a hapis cezasıHüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın'a hapis cezası