Olmayan arabaları satıp, kapora aldılar

Sakarya'da satış siteleri üzerinden otomobil satma bahanesiyle çok sayıda kişiden kapora toplandı. 4 dolandırıcı gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'da, internetten otomobil satmak bahanesiyle kapora alıp çok sayıda kişiyi dolandıran 4 kişi gözaltına alındı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, internetten bazı kişilerin satış yapmak bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı ihbarları üzerine harekete geçti.

Polis, internet üzerinden olmayan araçları satıp kapora alan S.B., A.G., F.Ö. ve İ.Ö.'nün internet üzerinden kullandıkları IP adreslerinden, adreslerini tespit etti. Ekipler, Serdivan ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda 1'i kadın 4 kişiyi gözaltına aldı.

66 ARAMA KAYDI

Birçok satış sitesi üzerinden çok sayıda kişiyi dolandırdıkları tespit edilen şüphelilerden İ.Ö.'nün dolandırıcılık suçundan 65 bin 786 lira para cezası ve 66 benzer dolandırıcılık olayından ise aranması olduğu tespit edildi.

Diğer şüpheliler A.G.'nin dolandırıcılıktan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası, 5 benzer suçtan aranması, S.B.'nin benzer 2 suçtan aranması ve F.Ö. isimli kadının ise 5 benzer suçtan aranması olduğu belirlendi. 4 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

(SAKARYA-DHA)