Yunanistan iade için karar veriyor

Yunanistan'da Aralık ayında tutuklanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemeye çalıştıkları iddia edilen 3 kişi ile ilgili iade talepleri görüşülmeye başlandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atina İstinaf Hakimleri Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen 7-8 Aralık’daki Yunanistan ziyaretinden bir hafta önce Yunan polisinin Atina’daki üç ayrı evde  yaptığı baskınlarda gözaltına alınarak tutuklanan ve DHKP-C’li oldukları belirtilen 3 kişinin Türkiye'ye iadesini görüşmeye başladı. Konsey'de ilk olarak Mehmet Doğan için Türkiye’nin gönderdiği iade talebi ele alındı.

Cuma günü tekrar toplanmayı kararlaştıran İstinaf Hakimleri Konseyi, 6 Şubat’ta da Şadi Naci Özpolat ile ilgili Türkiye’nin iade talebini inceleyecek. Türkiye, Doğan ve Özpolat’ın yanı sıra, Hazal Seçer’in de iadesini istiyor. Atina’daki evlerdeki baskınlarda, patlayıcı imalatında kullanılan amonyum nitrat, kablolar ve masaüstü saatler ile 1 tabancadan başka, sahte kimlik, pasaport ve ehliyetlerin bulunduğu açıklanmıştı. Yunan medyasında ayrıca, yakalanan 9 kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina ziyareti sırasında saldırı hazırlığı yaptıklarını gösteren delil ve bulgular bulunduğu ileri sürülmüştü.

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Yunanistan’daki çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan 9 kişi, Türkiye’nin iade taleplerinden ayrı olarak, "terör örgütü üyesi olmak", "terör amaçlı silah ve patlayıcı bulundurmak" ve "sahte evrak tanzim etmek" gibi bir dizi suçlamadan yargılanacaklar.