Sivasspor'a Robinho tepkisi: Kınıyoruz

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Robinho'yu transfer eden Sivasspor'a tepki gösterdi. Robinho'nun tecavüz suçundan hapis cezası aldığı belirtilen açıklamada, Sivasspor'un transferden vazgeçmesi ve özür dilemesi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Milan'da oynadığı dönemde tecavüz suçlamasıyla 9 yıl hapis cezası alan Robinho’yu transfer eden Demir Grup Sivasspor'a tepki gösterdi. Açıklamada, "Tecavüzden hüküm giymiş bir sporcunun transfer edilmesi en basitinden suçu meşrulaştırmaktır, büyük bir sorumsuzluk örneğidir" denildi.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Robinho'nun Sivasspor'a transferiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. "İtalya’da bir kadına tecavüzden 9 yıl hapse mahkum edilen Brezilyalı futbolcu Robinho’yu transfer ederek anlaşma imzalayan Sivasspor’u kınıyoruz" denilen açıklamada, transfer "en basitinden suçu meşrulaştırmaktır, büyük bir sorumsuzluk örneğidir" şeklinde değerlendirildi.

'FESİH MADDESİ DAVALAR NASILSA YILLARCA SÜRER KURNAZLIĞI'

Sözleşmeye, Robinho'nun cezasını kesinleşmesi durumunda sözleşmenin tek taraflı feshedileceği yönünde bir madde eklendi. Bu maddenin kurnazlık olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sivasspor’un imzaladığı sözleşmeye futbolcunun 'cezası kesinleşince sözleşmesinin feshedileceği' yönünde bir madde koydurması, hem 'davalar nasılsa yıllarca sürer' kurnazlığı, hem de kişinin bu şekilde adaletten kaçmasına aracı olmaktır. Sivasspor bu hareketiyle Türkiye’nin tecavüz suçlularının korunup kollandığı bir yer olma konusunda dünya çapındaki bilinirliğini iyice artırmış bulunmaktadır. En üst kademeden en alt kademeye, tecavüzcülerin affedilmesi için önerilen yasalardan, uluslararası anlaşmaların ihlal edildiği uygulamalara, tribünlerde çalınan marşlardan, tecavüzü öven-meşrulaştıran canlı yayın şakalarına kadar, ülkede tecavüz kültürünün oluşup yerleşmesinde kendileri de pay sahibidir."

'BEKLENTİMİZ SİVASSPOR'UN ÖZÜR DİLEMESİ'

Sivasspor'un transferden vazgeçmesi, kamuoyundan ve taraftarlardan özür dilemesi istenen açıklamada, "Yasal boyutta da gerekenin yapılması için bütün adımları atacağımızı, Sivas milletvekilleri de dahil olmak üzere İl Spor Müdürlüğü ve Futbol Federasyonu nezdinde de girişimde bulunacağımızı buradan kamuoyuna bildiriyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Robinho'nun, İtalya'nın Milan kulübünde forma giydiği dönemde, 22 Ocak 2013'te bir kadına tecavüz etmekle suçlanmıştı. Mahkeme, Kasım 2017'de Robinho'ya 9 yıl hapis cezası vermişti. Robinho'nun karara itirazı sonuçlanana kadar cezanın uygulanmayacağı belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)