Adnan Oktar hakkında önleyici tedbir kararı

Çocuklarının Adnan Oktar tarafından alıkonulduğu iddiasıyla şikayetçi olan babanın şikayeti üzerine mahkeme koruma kararı verdi. Oktar, iki kardeşin evine ve işyerine 6 ay boyunca yaklaşamayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Anadolu 20'nci Aile Mahkemesi, 19 ve 17 yaşlarındaki iki kızını Adnan Oktar'ın programında Elvan Koçak gören şikayeti üzerine koruma kararı verdi. Mahkeme, Adnan Oktar ve anne Gülsüm Koçak'ın, iki kardeşe 6 ay süreyle yaklaşmaması kararı verdi. Mahkeme, 17 yaşındaki çocuğunu velayetini geçici olarak baba Koçak'a verdi.

Avusturya'da yaşayan Elvan Koçak, 7 yıl önce ayrıldığı eşi Gülperi Koçak ile birlikte Türkiye'ye gelen kızları 19 yaşındaki Ş.K. ve 17 yaşındaki B.K.'yi Adnan Oktar'ın programında gördü. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Elvan Koçak, şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Adnan Oktar ve Gülperi Koçak hakkında, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma dosyası, İstanbul Anadolu 20'nci Aile Mahkemesi'ne gönderilerek, iki kardeş hakkında korunma talebinde bulunuldu.

Mahkeme, Adnan Oktar ve Gülperi Koçak'ın, baba Elvan Koçak ve iki kardeşin yaşadığı konuta, çalıştığı işyerine 6 ay süreyle yaklaşmama ve iletişim araçları ile rahatsız etmemesi kararı verdi.

VELAYET GEÇİCİ OLARAK BABAYA VERİLDİ

Mahkeme ayrıca, Adnan Oktar ve Gülperi Koçak'ın 6 ay süreyle Elvan Koçak ve kızları tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmasını da yasakladı. 17 yaşındaki B.K.'nin velayetini de tedbiren baba Elvan Koçak'a verildi.

Gülperi Koçak ve Adnan Oktar'ın kanunen bulundurmalarına ve taşımalarına izin verilen silahları teslim etmesini de kararlaştıran mahkeme, Koçak ve Oktar'ın alınan bu tedbir kararlarına aykırı davranmaları durumunda 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulmalarına hükmetti. (İSTANBUL/DHA)

Kayıp kızlarını Adnan Oktar'ın şovunda bulduKayıp kızlarını Adnan Oktar'ın şovunda buldu