Halay çekerek iltica etmek zorlaştırıldı!

Halk oyunları yarışması için Macaristan'a giden ve geri dönmeyen 13 kişiyle ilgili soruşturma devam ederken Sporcu Lisans, Tescil ve Transfer Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle artık lisanslar il müdürlüğü veya federasyon tarafından sadece elektronik ortamda verilecek

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sahte lisans çıkararak sözde halk oyunları yarışması için Macaristan’a giden ve geri dönmeyen 13 kişiyle ilgili soruşturma devam ederken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yasal düzenleme geldi. Sporcu Lisans, Tescil ve Transfer Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle lisanslar il müdürlüğü veya federasyon tarafından artık sadece elektronik ortamda verilecek. Böylece lisanslı sporcuların denetimi anında yapılabilecek. Kişiler, kendilerine ait belgeleri e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek. E-devlet üzerinden alınan belgeler de hukuki değere sahip olacak.

'LİSANS TANIMI' DEĞİŞTİ

Resmi Gazete’de dün yayımlanan yönetmelikle, lisans tanımı değiştirildi. Lisans, “Spor yarışmalarına ve federasyonlarca yapılacak olan diğer faaliyetlere katılacaklara elektronik ortamda il müdürlüğü veya federasyon tarafından verilen tasdikli belge” olarak tanımlandı. Önceki düzenlemede lisans, “Spor yarışmalarına ve federasyonlarca yapılacak olan diğer faaliyetlere katılacaklara verilen tasdikli belge” olarak ifade edilmişti.

Yapılan değişiklikle “öğrenci lisansı” kavramı yönetmeliğe girdi. Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre öğrenci lisansı, “eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde düzenlenecek olan yarışmalara katılacaklara verilen tasdikli belge” olacak. Kişiler, kendilerine ve velayeti altında bulunan ergin olmayan çocuklarına ait belgeleri, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilecek. Sonucu fiziki veya elektronik ortamda ilgili makama verebilecek. E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, Spor Genel Müdürlüğü birimlerince veya bağımsız spor federasyonlarınca alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olacak.