Nevin Yıldırım'a tahliye yok!

Nevin Yıldırım bir kez daha hakim karşısına çıktı. Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Isparta’nın Yalvaç ilçesi'nde kendisine tecavüz eden Nurettin Gider’i öldüren Nevin Yıldırım’ın yargılanmasına yeniden başlandı.  Kimlik tespitinin ardından söz alan Yıldırım’ın avukatları, daha önce köylülerin verdiği çelişkili ifadeleri hatırlatarak, yargılama sürecinin daha dikkatli yapılmasını istedi. Avukatlar Yıldırım'ın “adli kontrol” ile tahliyesini talep etti.

Savcı ise, tahliye talebinin reddini ve yerel mahkemenin aldığı müebbet kararının devamını istedi. Mahkeme heyeti de avukatların tahliye talebini reddederek, bir sonraki duruşmayı 24 Ocak'a erteledi.

Duruşma sonrası kadınlar, Adliye binası önünde kısa bir açıklama yaptı. "Erkek adalet değil, gerçek adalet" yazılı pankart açan kadınlar, 6 yıldır Yıldırım’a özgürlük istediklerini söyleyerek, bu davanın bir erkek şiddeti davası olduğunu belirtti. Yıldırım’ın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen kadınlar, bu davanın bir meşru müdafaa dosyası olduğunu ve mahkeme heyetinden "haksız tahrik" ve "iyi hal indirimi" taleplerinde ısrarcı olacaklarını kaydetti. (Kaynak: Cumhuriyet)