ByLock listesinde olan Eğitim-Sen üyesi tahliye edildi

ByLock kullananlar listesinde ismi bulunan ve bu nedenle son çıkan KHK ile ihraç edilen Eğitim-Sen'li Emre Öztürk'ün telefonunda söz konusu uygulamanın olmadığı tespit edildi. Öztürk bunun ardından tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim-Sen üyesi öğretmen Emre Öztürk 12/06/2017’den beri telefonunda ByLock olduğu iddiasıyla tutukluydu. 5 gün önce çıkarılan KHK ile ihraç edildi. Dün Ankara Savcılığın'nın açıkladığı listede adı bulunan ancak telefonunda ByLock olmadığı tespit edilen Öztürk, bugün tahliye oldu.

Öztürk, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanıyordu. 27 Aralık'ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından basın açıklaması ile savcılıklara gönderilen listede Emre Öztürk'ün ByLock kullanan numaralardan birine sahip olduğu ancak başka uygulamalar tarafından buna yönlendirildiği ve bu durumun da mağduriyet doğurduğu gerekçesiyle hakkındaki suçlamadan beraat etti.

Emre Öztürk için Eğitim-Sen'den hukuk yardımı (avukat atanması) talep edilmiş fakat bu talep MYK'da görüşüldükten sonra reddedilmişti.

Öztürk hakkında verilen kararı avukat Efkan Bolaç, Twitter'dan paylaştı:

ByLock'tan hapis cezası alan eski AK Parti milletvekili serbest kaldıByLock'tan hapis cezası alan eski AK Parti milletvekili serbest kaldı