Ayağa kalkmayan avukata dava

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlarından biri olan Ebru Timtik hakkında hakaret davası açıldı. Timtik, savcı karşısında ayağa kalkmayı reddetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli olarak getirildiği savcının odasında koltuğa otururken savcının  ve ayağa kalkma talebini geri çeviren avukat Ebru Timtik hakkında hakaret suçundan dava açtı.

'SİZ CUNTA MISINIZ?'

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre avukat Ebru Timtik, hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle 27 Temmuz’da mevcutlu şekilde Ankara Adliyesi’ne getirildi. Savcı Mustafa Gökçe’nin karşısına çıkarılan Timtik, boş olan bir koltuğa oturdu. Bunun üzerine savcı, herhangi bir rahatsızlığı yoksa Timtik’ten ayağa kalkmasını istedi. Şüpheli avukat Timtik, “Ben kalkmayacağım. Oturarak ifade vereceğim. Siz cunta mısınız? Ben askeri personel değilim. Siz de benim komutanım değilsiniz”cevabını verdi. Savcının şikâyeti üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 20 Eylül’de tutuklanan 14 avukatı arasında yer alan Ebru Timtik hakkında hakaret suçundan dava açtı. Timtik, hakkındaki hakaret davası asliye ceza mahkemesinde görülecek.