Kuzu'ya göre cezasızlık yeni darbe girişimleri için

AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, KHK ile getirilen 'cezasızlığın' Adalet Bakanı Gül ve AK Parti Sözcüsü Ünal'ın söylediğinin aksine sadece 15 Temmuz için olmadığını söyledi. Kuzu, "15 Temmuz benzeri bir darbe veya terör saldırısı yeniden gerçekleşirse, müdahale edecek vatandaşlarımız kanuni olarak koruma altına alınacak"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 'darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için çalışan sivillere cezasızlık getiren KHK'daki düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı.

Kuzu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın aksine, söz konusu cezasızlığın sadece sadece 15 Temmuz'da sokağa çıkanları korumak için olmadığını, gelecekteki darbe girişimlerine karşı çıkacaklara da koruma zırhı getirdiğini iddia etti.

'CHP 15 TEMMUZ BENZERİ BİR GİRİŞİM Mİ HAZIRLIYOR'

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan AK Partili anayasa profesörü Kuzu, şu mesajları paylaştı:

“KHK'daki düzenleme 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı ile ilgili olmasına rağmen, CHP iç savaş çığırtkanlığı yaparak toplumu germeye devam ediyor. Merak ediyorum, yoksa 15 Temmuz benzeri bir darbe girişimine hazırlanıyordunuz da gafil mi avlandınız?

Son KHK’dan teröristlerin korkması gerekirken CHP neden telaşlandı. CHP’ye önerim, bu korku filmi saçmalıklarını bırakın. Çıkan KHK’nın sınırı belli; çerçevesi ve amacı açıkça tespit edilmiş.

15 Temmuz benzeri bir darbe veya terör saldırısı yeniden gerçekleşirse, bu ihanete müdahale edecek vatandaşlarımız kanuni olarak koruma altına alınacak.

696 Sayılı KHK ile “Terör olaylarını önleyen sivillere yargı muafiyeti” getirdik. İşin özeti şu:

15 Temmuz benzeri bir darbe veya terör saldırısı yeniden gerçekleşirse, bu ihanete müdahale edecek vatandaşlarımız kanuni olarak koruma altına alınacak."

AK Partili Ünal: Cezasızlık sadece 15 Temmuz içinAK Partili Ünal: Cezasızlık sadece 15 Temmuz için

Abdulhamit Gül: Tek tip kıyafet uygulaması 1 ay içerisinde hayata geçmiş olacakAbdulhamit Gül: Tek tip kıyafet uygulaması 1 ay içerisinde hayata geçmiş olacak