DHKP-C'den yargılanan akademisyene beraat

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Hatice Senem Doyduk'un da aralarında bulunduğu üç akademisyen hakkında beraat kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'da DHKP-C'ye yönelik soruşturma kapsamında yargılanan Sakarya Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Hatice Senem Doyduk, Emre Demirtaş ve Serhat Ulubay beraat etti.

Sakarya'da geçen yıl Eylül ayında DHKP-C'ye yönelik olduğu açıklanan operasyonlar yapılmıştı. Operasyonda Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatice Senem Doyduk ile öğretim görevlileri Emre Demirtaş ve Serhat Ulubay gözaltına alınmıştı. Doyduk, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken E.D. ve S.U., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Doyduk da bir yıl önce tahliye edilmişti.

YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

Üç akademisyenin yargılandığı Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada üç akademisyen için de beraat kararı verildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, üç akademisyen hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ise 7,5-15 yıl hapis cezası isteniyordu. (SAKARYA/DHA)