Ertuğrul Özkök, Demirtaş'ın cezaevini karıştırdı

Edirne Cezaevi'nde bir yıldır tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabını değerlendiren Ertuğrul Özkök, cezaevini 'Silivri' olarak yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Edirne Cezaevi'nde bir seneden uzun süredir tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevini karıştırdı. Yazısında Demirtaş'ın "Seher" adlı kitabında geçen 'İçimizdeki erkek' hikâyesi hakkında yorumda bulunan Özkök, Demirtaş'ın yerini "Silivri'de içindeki erkeği öldüren bir Türkiye siyasetçisi doğuyor" ve "Diyarbakır Cezaevi neyi çözdü ki... Silivri’den bir mucize bekliyorsunuz..." diye.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen yıl HDP'ye yönelik yapılan 'terör' operasyonu kapsamında gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne helikopterle gönderilmişti.

'DİYARBAKIR CEZAEVİ NEYİ ÇÖZDÜ'

Özkök, "Silivri'de içindeki erkeği öldüren bir Türkiye siyasetçisi doğuyor" başlığıyla yayımlanan yazısında, "Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yatmasının ne ülkemize, ne de AKP’ye bir yararı olduğunu düşünüyorum. Kim ki onu hapishanede yatırarak siyasi hayatını bitireceğini zannediyor... Biliniz ki içeride hikâye yazan, resim yapan, bağlama çalan yeni tür bir siyasetçi yetişiyor. Onun cezaevinde kalmasından medet umanlara bir de şunu hatırlatmak isterim... Diyarbakır Cezaevi neyi çözdü ki... Silivri’den bir mucize bekliyorsunuz..." ifadelerini kullandı.

Özkök yazısının internette yayınlanan versiyonuna ise, "Gazetede Edirne yerine Silivri yazmıştım, düzeltiyorum" notunu düştü.