Aslı Tohumcu'dan açıklama

Yazar Aslı Tohumcu, tepkilere yanıt verdi: Tacizcinin dilinden yazmayı denedim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Aslı Tohumcu'nun, Bavul derginin Aralık sayısında yayımlanan 'Sen de yaptın, sen de!' başlıklı yazısı sosyal medyada gündem oldu. Tohumcu, konuyla ilgili olarak, "Kendi başımdan geçen tacizleri dergiye yazarken, niyetim elbette taciz mağdurlarını incitmek, tacizi övmek ya da tacizciyi cesaretlendirmek değildi. Yazım yüzünden eli, gözü ya da kalbi yanan kadınlar olması beni de üzüyor" dedi.

"Bavul dergi aralık yazım hakkında birkaç söz söylemem şart oldu. Kendi başımdan geçen tacizleri dergiye yazarken, niyetim elbette taciz mağdurlarını incitmek, tacizi övmek ya da tacizciyi cesaretlendirmek değildi. Yazım yüzünden eli, gözü ya da kalbi yanan kadınlar olması beni de üzüyor. Bu alanda benim gibi mücadele eden ve yazımı kendi yanlışı/doğrusu içinde değerlendiren, eleştiren insanlara da selam ederim" diyen Tohumcu, "Yirmi yıldır öykü ve romanlarımda kadınların ağzından erkek şiddetini yazıyorum. Bu yazıdaysa tam tersini, yani tacizcinin dilinden yazmayı denedim ve görünen o ki, hâlâ acısını hissettiğim travmamı aktarmakta kullandığım üslup sorunlu bulundu. Bunu tartışmak gerekir elbette. Ben dilimi böyle kurdum, bu derdi böyle vahşi bir dille anlatmak istedim. Söyleyin nasıl yapmalı? Tacizin ifşası konusunda literatür, atölye önerilerinizi bekliyorum. Tacizcilere yönelik öfkelerini bana kusanları da affediyorum" dedi.

Tohumcu açıklamasını, "Diyeceğim, bugüne kadar yazdığım her kitapta niyetimin, özellikle bu konuda berrak ve açık olduğunu düşünüyorum" diyerek bitirdi. (HABER MERKEZİ)

Tohumcu'yu eleştiren ve haklı bulan sosyal medya paylaşımlarından bazıları şöyle: