Kızının tahliye edildiğini Alman elçiden öğrendi!

MLKP davasından yargılanan Almanya vatandaşı Meşale Tolu Çorlu tahliye oldu. Babası tahliye haberini Alman Büyükelçi Martin Erdman'dan aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman vatandaşı gazeteci Meşale Tolu Çorlu cezaevinden çıktı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdman, tahliye olan Tolu'yu karşılamak için cezaevi önünde bekledi.

Yargılandığı MLKP davasından tahliye olan Meşale Tolu Çorlu sivil bir araçla cezaevinden çıkarıldı. Sınır dışı edilmek üzere işlemlerin tamamlanması için Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürülen Meşale Çorlu Tolu bir süre burada tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Almanya hükümetini temsilen cezaevinde bulunan Büyükelçi Erdmann ise kararı, "sevinme günü' diye nitelendirdi.

Erdmann, "Davayı takip ediyoruz. Bugün de ikinci duruşma günü gerçekleşti. Ben de tahliye kararı çıktıktan sonra kendisini karşılamak üzere buraya geldim. Tahliye kararı çıktı ancak adli kontrol şartıyla ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Ama bugün kendisi tahliye oldu. Bugün sevinme günü. Eşiyle ve ailesiyle birlikte sevinmek için bir sebep" şeklinde konuştu.

KIZININ TAHLİYESİNİ BÜYÜKELÇİDEN ÖĞRENDİ

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Meşale Tolu Çorlu'nun ailesi ve yakınlarıyla birlikte yaklaşık 2 saat cezaevi önünde bekledi. Çorlu'nun resmi araçla götürüldüğünü teyit etmek için cezaevi kapısından içeri giren Erdmann, yetkililerden bilgi aldı. Ardından cezaevi önünde bekleyen gazetecilere kısa bir açıklama yapan Martin Erdmann, Meşale Tolu Çorlu'nun cezaevinden alınarak buradan götürüldüğünü söyledi. Kızının araçla cezaevinden çıkarıldığını öğrenen Meşale Tolu Çorlu'nun babası Ali Rıza Tolu, bu duruma tepki gösterdi.

Alman vatandaşı olduğu için sınırdışı işlemleri için Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürülen Çorlu, burada bir süre tutulduktan sonra serbest bırakıldı.(İSTANBUL-DHA)