Yavuz Yılmaz en son babası Mesut Yılmaz'ı aramış

Evinde yaşamına son veren eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz bugün defnedilecek. Yavuz Yılmaz'ın sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce ailesinin yanına taşındığı, Mesut Yılmaz'ın da 'Gözünüzü üzerinden ayırmayın' diyerek korumaları uyardığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın evinde ölü bulunan oğlu Yavuz Yılmaz bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Yavuz Yılmaz bugün Marmara İlahiyat Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yavuz Yılmaz'ın tabancayla hayatına son vermeden dakikalar önce ABD'deki babasını arayıp "Annemin sağlığı nasıl?" diye sorduğu öğrenildi. Gece 02.30 gerçekleşen bu görüşmenin ardından Yavuz Yılmaz'ın saat 03.00'te intihar ettiği belirtiliyor.

'İLAÇLARI BIRAKMIŞTI'

Posta gazetesinde yer alan habere göre, Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz’a, 2 yıl önce, halk arasında ‘sara’ diye bilinen ‘Temporal Lob Epilepsi’ teşhisi konmuştu. Tedavisi çok zor olan ve ilaçla kontrol edilen hastalık yüzünden sık sık nöbet geçiriyordu. Düzenli alması gereken ilaçları 1 yıldır kullanmıyordu. İşe gidemediği için şirketlerindeki tüm görevlerini 2016’da kardeşi Hasan’a bırakmıştı.

Mesut Yılmaz, yakından ilgilenmek için Ataşehir’de yalnız yaşayan Yavuz Yılmaz’ın Beykoz Konakları’ndaki kendi evlerinde kalmasını istiyordu. Mesut Yılmaz, bir sağlık sorunu bulunan eşi Berna Yılmaz’ın tedavisi için geçen hafta Amerika’ya gitmişti. Mesut Yılmaz, gitmeden önce de oğlunun sağlık sorununu hatırlatarak, korumalarını “Gözünüzü Yavuz’un üzerinden ayırmayın. Sakın tek kalmasın” diye uyarmıştı.

SİLAH SESİ DUYULMADI

Beykoz Konakları’ndaki villanın tüm camları güvenlik nedeniyle kurşun geçirmezdi. Bu nedenle silah sesini kimse duymadı. Sabah 09.00’da evde çalışan personel villaya geldi. İçeri girdiklerinde Yavuz Yılmaz’ın cansız bedenini görünce polisi aradılar.

Yılmaz ailesinin kurucusu olduğu İstanbul Kent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise Yavuz Yılmaz’ın ‘Temporal Lob Epilepsi’ hastası olduğu belirtilerek şöyle dendi: “Yavuz Yılmaz, son dönemde hastalığının giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı. Bu manevi baskıya dayanamadı.”