İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 'Doğu Kudüs' kararı protesto edildi

Saadet Partisi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın sadece Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kalaycı, "Kudüs'ü ne doğu ne batı olarak tanımlamayı kabul etmiyoruz. Kudüs batısıyla ve doğusuyla Kudüs'tür" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) aldığı "Doğu Kudüs" kararını, Sultan II. Abdülhamid mezarı önünde protesto etti. Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kalaycı, "Kudüs'ü ne Doğu ne Batı olarak tanımlamayı kabul etmiyoruz. Kudüs batısıyla ve doğusuyla Kudüs'tür" dedi.

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı üyeleri, akşam saatlerinde, Sultan II. Abdülhamid'in mezarı önünde toplandı. Grup adına basın açıklamasını Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kalaycı yaptı.

'DAĞ FARE BİLE DOĞURMADI'

İİT'nin yayınladığı deklarasyondaki Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak tanınmasını eleştiren Kalaycı, "Dağ fare bile doğurmamıştır. Alınan kararlar ne yazık ki; bizlere hayal kırıklığı yaşatmıştır. Ne demek sadece Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir?" dedi.

Kudüs'ün doğu ve batı olarak ayrılmasına tepki gösteren Kalaycı, "Bu açıklamanın ABD'nin açıklamasından ne farkı vardır? ABD, elçiliği Batı Kudüs'e taşısa karşı çıkmayacak mıyız? Bizler Milli Görüşçü gençler olarak Kudüs'ü ne doğu ne batı olarak tanımlamayı kabul etmiyoruz. Hatta biz İsrail diye bir devleti tanımıyoruz. Her kim bunu kabul ediyor ise ret ediyoruz. Kudüs batısıyla ve doğusuyla Kudüs'tür. Ve Kudüs her yönü ile her metre karesi ile her taşı ile bağımsız Filistin devletinin başkentidir. Kudüs İslam'ındır. İslam'ın batısı doğusu olamaz" diye konuştu. (İSTANBUL/DHA)