İstanbul'da 'Gülen' ve 'Paralel' sokak kalmadı

İBB Meclisi; 192 cadde ve sıkağın ismini değiştirdi. Değiştirilen isimler arasında Gülen, Paralel, Himmet, Hizmet, Kandil, Torbacılar gibi isimler bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, 192 cadde ve sokağın isimlerini, gülünç ya da ahlaka aykırı olduğu gerekçeleriyle değiştirildi. İsmi değiştirilen yerler arasında Gülen Caddesi, Hakan Şükür, Zaman, Samanyolu, Himmet, Hizmet, Kandil gibi sokak isimleri de var.

Hürriyet gazetesinden Fatma Aksu'nun haberine göre, İBB Meclisi 192 cadde ve sokağın isimleri anlamsız, gülünç, ahlaka aykırı olduğu gerekçesiyle değiştirdi. Değiştirilecek isimlerin İstanbulluların şikayetleri ve İBB'nin çalışmasıyla belirlendiği belirtildi. AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyeleri düzenleme için olumlu oy kullandı.

'GÜLEN' YERİNE, 'ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR' CADDESİ 

Kararla, Eyüp ilçesinin Akşemsettin ve Çırcır Mahalleri arasındaki "Gülen Caddesi"nin ismi, "Şehit Ömer Halisdemir Caddesi" olarak değiştirildi. Ayrıca 25 ayrı "Gülen" ve 4 ayrı "Paralel" isimli sokağa Şehit Polis Erdem Özçelik, Şehit İhsan Yıldız, Jandarma Er Ferit Demir, Diriliş, Gökırmak gibi isimler verildi.

HİMMET, HİZMET, KANDİL...

Tuzla'da FETÖ davasında sanık olarak yargılanan eski futbolcu "Hakan Şükür Sokağı"nın ismi ise, "Şehit Halil Kantarcı" olarak değiştirildi. FETÖ çağrışımı yaptığı belirtilen Zaman, Samanyolu, Sızıntı, Aksiyon, Cihan, Himmet, Hizmet, Dumanlı gibi sokak isimleri de gelen şikayetler üzerine değiştirildi.

Ayrıca Yuvarlak, Torbacılar, Fak, Zenne, Topel, Bayırgülü gibi isimler "ahlaka mugayir"; Kandil, Güvenkandili gibi isimler "terör örgütünü" çağrıştırdığı gerekçesiyle değiştirildi.