Gülmen'i ağlatan resim: Nuriye öğretmenim hoşgeldin

Açlık grevini sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek ziyaretleri devam ediyor. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın ziyareti sırasında, yaptığı resmi getiren bir çocuk Gülmen'i duygulandırdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Cezaevinden kısa süre önce tahliye edilen akademisyen Nuriye Gülmen açlık grevi eyleminde 275 günü geride bıraktı. Sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşen Gülmen'i tahliyesinin ardından milletvekilleri ve sanatçıların aralarında bulunduğu birçok kişi ziyaret ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Gülmen'i eylemini sürdürdüğü evinde ziyaret etti.

"TECRİT SÜRECİ ZORDU"

Yarkadaş'ın ziyareti sırasında cezaevi günlerini anlatan Gülmen, "Tecrit süreci zordu. İnsansızlık çok zordu tecritte. Sizi insansız bırakmaya çalışıyorlar" sözleriyle duygularını paylaştı. Tecride karşı direndiğini belirten Gülmen, "İnsanları çok özledim. Herkesi çok özledim ve herkesi görmek istiyorum" diye konuştu.

GÜLMEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yarkadaş'ın ziyareti sırasında duygusal anlar da yaşandı. Gülmen'in evinin önüne gelen 10 yaşlarındaki bir çocuk, hazırladığı resmi pencereden gösterdi. "Nuriye öğretmenim hoşgeldin" yazılı resmi gören Gülmen gözyaşlarını tutamadı.

Barış Yarkadaş Gülmen'i ziyaret etti

'GÜÇLÜ BİR IŞIK GELİYOR'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise "Bu mücadelede yanınızdayız. Yalnız değilsiniz. Yaşadığınız sorunları her zaman dile getiriyoruz" sözleriyle desteklerinin devam ettiğini aktardı. Yarkadaş, "Emin olun ki; AKP'nin yarattığı OHAL ve KHK zulmüne karşı, önemli bir tuğlayı çektiniz. Oradan güçlü bir ışık geliyor ve biz o ışığı görüyoruz, hissediyoruz" ifadesini kullandı.

'ÖĞRENCİLERİMİZE KAVUŞMAK İSTİYORUZ'

Açlık grevini evinde kendisi gibi öğretmen olan eşi Esra Özakça ile sürdüren Semih Özakça'yı da ziyaret eden Yarkadaş, OHAL Komisyonu'nun ne zaman faaliyete geçeceğinin belli olmadığını söyledi. Özakça'nın Komisyon ile ilgili sorularına cevap veren Yarkadaş, "Süreci takip ediyoruz ancak belirsizlik var, oyalıyorlar" ifadesini kullandı. Semih Özakça ise "İşimize geri dönmek, öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz" dedi.

'YAŞAMI, UĞRUNDA ÖLMEYİ GÖZE ALACAK KADAR SEVİYORLAR'

"Şu an iki eğitimci de açlık grevini sürdürüyor. Şekerli su ve vitaminle yaşama tutunuyorlar. Yaşamı, uğrunda ölmeyi göze alacak kadar seviyorlar" diye konuşan Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü, "Nuriye ve Semih'in Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde başlayan ve bugüne uzanan direnişi, OHAL ve KHK'nın ne olduğunu özetliyor. Onlar, Yüksel Caddesi'nde direnmeye devam eden arkadaşlarıyla birlikte, yüz binlerin sesi oldular."

'AKP, İNSAN HAKLARI ANITI'NI ESİR ALDI'

Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı'nın barikatlarla çevrildiğini ve yanına seyyar karakol kurulduğunu da hatırlatan Yarkadaş, "AKP, İnsan Hakları Anıtı'nı esir aldı. Anıtın etrafını da bariyerle ördü. Aslında oradan hepimize bir mesaj veriyor AKP iktidarı... İnsan haklarını ortadan kaldırdığını ve artık hukuk tanımadığını ilan ediyor. İktidar, bu zulüm duvarının bir ayağını ise KHK ile örüyor. Nuriye ve Semih, zulümle örülen KHK duvarının tuğlasını çekerek, KHK'nın ne olduğunu ve duvarın arkasındaki hukuksuzlukları herkese gösterdiler" dedi.