Tahir Elçi Malatya'da anıldı: ‘Tahir Elçi katledildi’ cümlesinin ağırlığını taşıyoruz

Tahir Elçi'nin ölüm yıl dönümü nedeniyle Malatya'da basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını yapan Gönül Öztürk, "'Tahir Elçi katledildi' cümlesini kullanmanın ızdırabının ağırlığını taşıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, katledilişinin ikinci yıl dönümünde Malatya'da anıldı. İHD Malatya Şubesi öncülüğünde bir araya gelen parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Tahir Elçi’nin fotoğrafları taşındı. Malatya İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Öztürkoğlu, "Tahir Elçi katledildi cümlesini kullanmanın ızdırabının ağırlığını taşıyoruz" dedi.

'MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ...'

Elçi’nin, faili meçhul cinayetlerin ve gözaltındaki kayıpların aydınlatılması için mücadele etiğini belirten Öztürkoğlu, "Bilinmelidir ki insan hakları savunucuları olarak bizler, tıpkı Tahir Elçi gibi yılmadan ve usanmadan gerçeklerin açığa çıkarılması için mücadelemize devam edeceğiz. Bizler, arkadaşımız Tahir Elçi'nin ölümünü 'Sonsuzluğa yolculuk' olarak görüyoruz. Tahir Elçi’yi unutmadık, unutturmayacağız diyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)