Sosyal Bilimler Kongresi başlıyor

15'inci Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi başlıyor. Kongreye ODTÜ ev sahipliği yapacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türk Sosyal Bilimler Derneği'nin(TSBD) öncülüğünde, 29 Kasım- 1 Aralık tarihleri arasında ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan 15'inci Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi 98 oturum, 400'e yakın bildiri ve 500'ü aşkın bilim insanının katılımıyla gerçekleştirilecek.

TSBD, 1967’den günümüze kadar yaptığı araştırmalar ve yayınlarla, düzenlediği bilimsel toplantılarla Türkiye’de sosyal bilimlerin gelişmesine katkı sunmayı amaçlıyor. 100’e yakın oturum ile gerçekleşecek 15’inci Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi’ne katılım için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Kongrenin ilk gününde sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında başarılı çalışmalara imza atmış genç sosyal bilimcilere ödül verilecek.

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER DE KONGREDE

Kanun hükmünde kararnameler ile ihraç edilen akademisyenlerin de yer aldığı kongrede, Cenk Yiğiter "12 Eylül'den 28 Şubat’a, 28 Şubat’tan OHAL’e: O Halde Üniversite, Akademik Özgürlük ve Eğitim Öğretim Hakkı", Candan Badem, "Ekim Devrimi, Rusya’da İç Savaş ve Bolşeviklerin Zaferi", Tanıl Bora, "Milliyetçi Muhafazakar Popülizm Bağlamında Yerellik Söylemi", Korkut Boratav ise "Ekim Devrimi: Kazanımlar, Dersler ve Sosyalizm Perspektifleri " başlıklı çalışmalarını paylaşacak.

Kongrenin detaylı programına buradan ulaşılabilir. (DUVAR)