Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a 'tanıyor musun' diye sorduğu Sıtkı Ayan kimdir?

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın istifa restine cevap verirken adını gündeme getirdiği Sıtkı Ayan, İmam Hatip lisesi ve İlahiyat Fakültesi'ni bitirdikten sonra petrol işine giren bir iş adamı. Ayan'ın, enerji alanında faaliyet gösteren çok sayıda şirketi bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakanlarının yurtdışına para transferi yaptığını iddia ederken işadamı Sıtkı Ayan'ın adını gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu Erdoğan'a "Sıtkı Ayan kimdir sayın Erdoğan?" diye sorduktan sonra şöyle devam etti:

"Man Adası’nda bir şirket kurulur. Bizim vilayetlerden daha küçük. Belbey LTD şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde. Bu şirket bir yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıtkı Ayan, bir kişiden oluşur yönetim kurulu. Tutanakları bizde. Şirketin sermayesi 1 sterlin. Man Adası devletinin resmi kayıtları var. Sıtkı Ayan bu şirketi Kasım Öztaş’a devretti.  Sıtkı Ayan kimdir, tanıyor musun? Enişten bu şirkete 2.5 milyon para gönderiyor. Kardeşi 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 1 sterlinlik şirkete bu parayı neden gönderiyor? Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 milyon dolar para gönderiyor. Mustafa Gündoğan 250 bin dolar, Osman Ketenci 1 milyon dolar. Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolar gönderiyor. 4 Ocak 2012 Burak Erdoğan 4 milyon 250 bin dolar gönderiyor. Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek diyeceksiniz. Yurtdışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Bu beni tatmin etmez dedim. Bankaların dekontu lazım dedim."

Kılıçdaroğlu, 'Man Ada'sı dekontları'nı gösterdi: İspat ettimKılıçdaroğlu, 'Man Ada'sı dekontları'nı gösterdi: İspat ettim

PETROL İŞİNE GİRDİ

Kııçdaroğlu'nun adını gündeme getirdiği Sıtkı Ayan, Sivas'ın Gölova beldesinde doğup büyüdü. Sıtkı Ayan, İstanbul İmam Hatip Lisesi'ni ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Daha sonra petrol işine girdi.

Ayan'ın, İran ve Sudan'da petrol ve doğalgaz sahalarıyla ilgili yatırımları  bulunuyor. Sıtkı Ayan adını ilk kez İran ve Türkmen doğalgazının Avrupa'ya taşınmasıyla ilgili projede duyurdu.

İTO kayıtlarına göre Sıtkı Ayan'ın yönetim kurulu üyesi olduğu ve halen faaliyette olan şirketler şöyle:

Som Petrol, Tay Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Aktau Petrol Ticaret AŞ, Gent Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ, Somas Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, SMS Gemi İnşa Sanayi AŞ, Turang Transit, Bylan Uluslararası Ticaret ve Gayrimenkul Sanayi AŞ, Emas Doğal Gaz Sanayi, Anatolian Uluslararası Enerji Yatırım, MS Uluslararası Enerji Yatırım, TRG Petrol Ticaret, CTAT Gıda ve Sağlık Ürünleri, Som Overseas Petroleum, ASB Grup Enerji, ASL Enerji, Perlite İnşaat, Aska Enerji.

Sıtkı Ayan'ın ortağı gözüktüğü şirketler ise şöyle sıralanıyor: Gent Petrol ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Samed Petrol ve Enerji Dış Ticaret, Saor İnşaat, Alan Enerji, Anka Enerji, Başlam Nakliyat. (HABER MERKEZİ)

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun elinde belge var mı?Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun elinde belge var mı?

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: İddialar çöktü, Kılıçdaroğlu istifa etmeliAK Parti'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: İddialar çöktü, Kılıçdaroğlu istifa etmeli

CHP'den Erdoğan'ın istifa restine yanıt: Kılıçdaroğlu yarın açıklama yapacakCHP'den Erdoğan'ın istifa restine yanıt: Kılıçdaroğlu yarın açıklama yapacak

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na istifa restiErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na istifa resti