Meslek örgütlerinden Gülmen ve Özakça'ya destek: Kritik aşamadayız, Gülmen ve Özakça iade edilmeli

Açlık grevinde 261 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için KESK, DİSK , TMMOB ve TTB yöneticileri bir araya gelerek pazartesi günü görülecek duruşma öncesi destek açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevi eyleminde 261 günü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın duruşmaları 27 Kasım Pazartesi Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki duruşma salonunda görülecek.

İşlerine geri dönmek için eylemlerini sürdüren iki eğitimci için meslek örgütleri  Türk Tabipler Birliğinde (TTB) açıklama yaptı. "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumlarının hayati tehlike arz ettiği böylesi bir süreçte hiç kimsenin hukuksuz politikalarda ısrar etme hakkı ve yetkisi olamaz" denilen açıklamaya KESK, DİSK, TMMOB ve TTB yöneticileri katıldı.

'RİSK DEVAM EDİYOR'

KESK adına Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB adına Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB adına Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve DİSK adına da Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün açlık grevindeki iki eğitimci için açıklamalarda  bulundu.

Semih Özakça'nın Gülmen'den farklı olarak tutuksuz olması nedeniyle iyi göründüğünü fakat tehlikenin beklenmedik anda gelebileceğini söyleyen Adıyaman, "Açlık grevlerinde istemediğimiz sonuçlar birden bire ortaya çıkabiliyor. Semih Özakça’nın da böyle bir riski var. Bir an önce bu açlık grevinin sonlanması gerekiyor. Göründüğü gibi çok iyi gözüküyor durumu söz konusu değil. Risk devam ediyor" diye konuştu.

Meslek örgütlerinin eğitimciler için yaptıkları açıklamanın satır başları şu şekilde:

AKLA VE VİCDANA AYKIRI UYGULAMALAR: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ihraç edilmeleri sonrası işlerine geri dönmek amacıyla açlık grevine başlamalarıyla birlikte yaşananlar,tıpkı işlerinden atılmalarındaki süreç gibi hiçbir hukuki gerekçe ile izah edilmeyecek denli akla ve vicdana aykırı uygulamalardır"

ÖLMEK DEĞİL İŞLERİNE DÖNMEK İSTİYORLAR: Nuriye Gülmen tutuklu olarak hastanede, Semih Özakça ise evinde açlık grevlerine devam etmektedirler. Nuriye ve Semih ölmek değil işlerine geri dönmeyi istiyorlar. İşlerine geri döndükleri andan itibaren açlık grevini sonlandıracaklarını defalarca açıkladılar.

KİMSENİN ISRAR ETME HAKKI VE YETKİSİ OLAMAZ: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumlarının hayati tehlike arz ettiği böylesi bir süreçte hiç kimsenin hukuksuz politikalarda ısrar etme hakkı ve yetkisi olamaz.

BAŞVURULARI İNCELENMELİ: OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunun her ikisinin başvurularını bir an önce ele alıp işlerine geri dönmelerini sağlamalıdır.Bu karar bekletilmeksizin açıklanmalıdır.Çünkü uzamış açlık durumunda ortaya çıkan doku yıkımı gün geçtikçe derinleşmekte ve açlık grevini bırakmaları durumunda organları ve vücut dokularının eski haline kavuşması imkânsız hale gelmektedir. İşlerine geri dönmeleri bu nedenle yaşamsal önem taşımaktadır.

KRİTİK BİR AŞAMADAYIZ: Bir kez daha buradan çağrıda bulunuyoruz. Kritik bir aşamadayız;haksız hukuksuz ihraç edilen Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve hukuksuzca ihraç edilen tüm emekçiler kamu görevlerine iade edilmelidir. (DUVAR)