Recai Aksu: Kutsalımıza dokundurtmadık, ihale iptal edildi

Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneği Danışma Kurulu Başkanı Recai Aksu, Hacı Bektaş Dergahı'na yapılacak abdesthanenin ihalesinin iptal edildiğini açıkladı. Aksu, "Bu yanlıştan, haksızlıktan vazgeçme yaklaşımını doğru buluyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hacı Bektaş Veli Dergahı'na yapılacak abdesthane projesi iptal edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneği Danışma Kurulu Başkanı Recai Aksu, "Toplumsal barışı provoke etmeye yönelik bu girişimden, sorumsuzluktan ve bu tutumdan geçte olsa vazgeçilmesini doğru buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Hacı Bektaş Veli Dergahı'nda bulunan ve 2'nci Mahmut döneminde yapılan camide namaz kılmak isteyenler için abdesthane yapılmak istenmişti. 7 Kasım'da dergaha kepçe getirilmiş, tepkiler üzerine çalışma durmuştu. Yazılı açıklama yapan Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneği Danışma Kurulu Başkanı Recai Aksu, projenin iptal edildiğini açıkladı.

Aksu açıklamasında, "Bu yanlıştan, haksızlıktan vazgeçme yaklaşımını doğru buluyoruz. Toplumsal barışı provoke etmeye yönelik bu girişimden, sorumsuzluktan ve bu tutumdan geçte olsa vazgeçilmesini doğru buluyoruz. Resmi çevrelerden aldığımız bilgilere rağmen, yeni bir girişimde bulunulmasına, kutsalımıza dokunulmasına, Alevi-Bektaşi Toplumu’nun kalbine dokunulmasına ve kutsalımıza saldırılmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Bizler camiye de, kiliseye de, tüm inanç merkezlerine de saygılı olmaya, bizim ibadet merkezimize de saygılı olunmasını istemeye devam edeceğiz" diyen Aksu, açıklama ve mesajlarla destek verenlere de teşekkür etti.

Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneği'nden Recai Aksu: Kutsalımıza dokunulmasını istemiyoruzHünkar Hacı Bektaş Veli Derneği'nden Recai Aksu: Kutsalımıza dokunulmasını istemiyoruz