NATO: Erdoğan fotoğrafını seçen subay ordudan atıldı

Norveç'teki NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Atatürk'ün fotoğrafını 'düşman unsur' olarak seçen subayla teknisyen ordudan atıldı. Subayın, Norveç ordusunda görev yapan Türkiyeli bir isim olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Norveç'teki NATO tatbikatında düşman unsur diye kendisiyle Atatürk'ün isminin yan yana konulduğunu, bu nedenle Türkiye'nin 40 askerini çekme kararı aldığını duyurmasının ardından hareketli saatler yaşandı. NATO, tatbikatta Atatürk ve Erdoğan'ın 'düşman unsur' olarak gösterilmesi nedeniyle bir teknisyen ve subayın ordudan atıldığını açıkladı.

NATO'da Türkiye'nin tepkisini çeken birinci olay, Atatürk resmiyle ilgili olarak gerçekleşti. Bir teknisyen tatbikatta düşman saflarını temsil etmek için internette bulduğu Atatürk fotoğrafını kullandı. Tatbikat sırasında Türk subaylarının bu durumu tespit etmesi sonrasında teknisyenin görevine son verildi.

Erdoğan: NATO tatbikatından askerimizi çektikErdoğan: NATO tatbikatından askerimizi çektik

İkinci olayda ise NATO içindeki sosyal medya paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına açılan sahte hesapta NATO aleyhine paylaşımlarda bulunuldu. NATO'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türk kökenli bir Norveç subayı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu subay ordudan atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç'teki NATO tatbikatında düşman tablosunda Atatürk ve kendisinin isminin yer alması nedeniyle 40 askeri geri çektiklerini açıklamıştı.

ÖZÜR MEKTUBU YAYINLADI

Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı.

(Kaynak: NTV)